Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βεσυρόπουλος: Στα σκαριά πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση

Ο τζίρος στην εστίαση από τα 6,4 δισ. ευρώ το 2019, λόγω του κορωνοϊού, έπεσε στα 4,2 δισ. το 2020, είπε ο υφ. Οικονομικών. Προσέθεσε πως υπήρξαν συνολικά μέτρα στήριξης 1,9 δισ. ευρώ, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Βεσυρόπουλος: Στα σκαριά πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση

«Υπάρχει πρόνοια για να ενεργοποιηθεί πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ που θα απευθύνεται στις επιχειρήσεις της εστίασης», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος. Συνέχισε λέγοντας, «στο πεδίο της ενίσχυσης της ρευστότητας, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, έτσι όπως σχεδιάστηκε, ενισχύει σημαντικά τον κλάδο της εστίασης».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που έχουν μπει σε εφαρμογή (π.χ. για τα ενοίκια, για τις οφειλές, για τις πάγιες δαπάνες), δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον κλάδο της εστίασης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως από τον Μάρτιο της περσινής χρονιάς έχουν τεθεί σε αναστολή 258.000 εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο και τον Ιανουάριο φέτος ήταν 197.000 εργαζόμενοι. Όπως είπε, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, ο τζίρος στην εστίαση από τα 6,4 δισεκατομμύρια το 2019 λόγω του κορωνοϊού έπεσε στα 4,2 δισεκατομμύρια το 2020. Προσέθεσε πως υπήρξαν συνολικά μέτρα στήριξης 1,9 δισ. ευρώ, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», τόνισε ο Απ. Βεσυρόπουλος και προσέθεσε, «η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια. Επικαιροποιεί διαρκώς τα μέτρα στήριξης και σχεδιάζει καινούργια εντός των επιτρεπόμενων δημοσιονομικών ορίων».

Από το ΜέΡΑ 25 η Αγγελική Αδαμοπούλου εστίασε στην ανάγκη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του κλάδου της εστίασης, χτυπώντας καμπανάκι πως 6 στις 10 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο. «Μιλάμε για πάνω από 80.000 επιχειρήσεις. Μιλάμε για απώλεια ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας» είπε και προσέθεσε «αυτά που μας αναφέρατε, είναι ημίμετρα και δεν σώζουν την κατάσταση». Προσέθεσε προς την κυβερνητική πλευρά πως «τα περισσότερα πρόγραμμα που έχετε εφαρμόσει μέχρι τώρα είναι δάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v