Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται έκτακτη ενίσχυση στο λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές

Αφορά επιχειρήσεις σε περιοχές με αυστηρό lockdown τα Χριστούγεννα. «Θα υπάρξει ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για τον Απρίλιο», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης: 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Ερχεται έκτακτη ενίσχυση στο λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές

Έκτακτη ενίσχυση έρχεται σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές που τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

O υπουργός είπε ότι η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και προχωρά η διαδικασία. «Σύντομα θα είναι στον αέρα η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ», ανέφερε. Όπως σημείωσε, οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που δεν ανέβασαν ρολά στις γιορτές -και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away- θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away» είπε και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε περιοχές της Δυτικής Αττικής (όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α.) και στην περιοχή της Κοζάνης. «Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση -όχι επιστρεπτέα ή δάνειο- 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση», ανέφερε.

Παράλληλα άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί, λέγοντας «μυαλό δεν βάζετε». Προσέθεσε πως «η κυβέρνηση δεν αδιαφορεί» και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που υλοποιούνται ήδη.

Παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει ανακοίνωση επιπλέον μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων για τον Απρίλιο, εφόσον η πανδημία συνεχίζεται. «Είμαστε κοντά στο τέλος της περιπέτειας» υπογράμμισε, κάνοντας ειδική αναφορά στην πορεία των εμβολιασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v