ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης στο εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς

«Οφείλουν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον. Η επιλογή τους να μην το κάνουν επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, στρώνουν το έδαφος σε μεγαλοεπενδυτές ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου και μικρομετόχων», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης στο εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς

«Η ανακοίνωση της ΝΔ επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ο ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, την ώρα που:

- Το Δημόσιο έχει ήδη υποστεί ζημία 1,5 δισ. με την μη πληρωμή του οφειλόμενου τοκομεριδίου,

- Με τη σχεδιαζόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το Δημόσιο θα υποστεί νέα ζημία δισεκατομμυρίων,

- Οι μικρομέτοχοι οδηγούνται σε μεγάλες απώλειες,

- Θίγεται άμεσα και καταφανέστατα το δημόσιο συμφέρον,

Η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης του σκανδάλου, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το παρελθόν, επί των ημερών της ΝΔ το ΤΧΣ είχε ζημία 25 δις και τώρα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ψευδόμενη.

Η παράταξη που χρεωκόπησε τη χώρα, την άφησε αποκλεισμένη από τις αγορές, με μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, με άδεια τα δημόσια ταμεία, και δεσμεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας, μιλά για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τη χώρα με τα δημόσια ταμεία με 37 δις, ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, και οριστικά πίσω της τα μνημόνια.

Ας γνωρίζουν ότι κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει και να ξεπλύνει τις ευθύνες της ΝΔ, ούτε για τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια, ούτε για την κατάρρευση της οικονομίας και των τραπεζών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν την απόλυτη ευθύνη για το εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς και οφείλουν να διαφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον.

Η επιλογή τους να μην το κάνουν επιβεβαιώνει ότι λειτουργούν εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, στρώνουν το έδαφος σε μεγαλοεπενδυτές ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του Δημοσίου και μικρομετόχων.

Και για αυτή την επιλογή είναι και θα είναι υπόλογοι».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v