Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια: Δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, η ελληνική πλευρά μάς είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα, υποστηρίζει. Επιμένει στη λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια: Δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στο τηλεοπτικό δίκτυο ΧΑΜΠΕΡ ΤΟΥΡΚ, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και είπε τα εξής:

«Ο υπουργός Δένδιας δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής και πριν από τη συνέντευξη Τύπου, η ελληνική πλευρά μάς είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν παραπέρα οι σχέσεις. Εμείς παρ' όλα αυτά είμαστε έτοιμοι, χωρίς προϋποθέσεις, να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες».

Για το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «επί 53 χρόνια συζητάμε για μια ομοσπονδιακή λύση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ευοδωθεί. Δεν βρέθηκε κάποια λύση. Επομένως θα βάλουμε στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v