Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

Η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα στην αρχή του δεύτερου κύματος, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός. Η απάντηση στην κριτική για εξαγορά των νέων με τα 150 ευρώ.

Mητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για τους ανεμβολίαστους

Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό αλλά η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη, τόνισε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με την κριτική περί εξαγοράς των νέων με την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ  ο κ. Μητσοτάκης απαντά:«Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Όσον αφορά τη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν εσφαλμένη η αντίδραση της κυβέρνησης στην αρχή του δεύτερου κύματος. «Έπρεπε να είχαμε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα νωρίτερα από ότι το κάναμε» υπογράμμισε.

Ερωτώμενος γιατί δεν το έπραξε αυτό η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν έγινε διότι κανείς δεν έχει απόλυτη βεβαιότητα πάντα για τα δεδομένα. «Πάντα πρέπει να δει κάποιος τις τάσεις. Βλέπαμε την αρχή της τάσης. Είπαμε να περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε αν αυτή η τάση είχε πιο μόνιμα χαρακτηριστικά. Εκ των υστέρων έπρεπε να είχαμε κινηθεί νωρίτερα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v