Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλ. Τσίπρας: Πολύ βαρύς ο φόρος αίματος της πανδημίας

Η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε εκείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας, υποστηρίζει.

Αλ. Τσίπρας: Πολύ βαρύς ο φόρος αίματος της πανδημίας

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, στον απόηχο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε χθες προς τον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς». «Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία», σημειώνει.

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και σημειώνει: «Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δεν γίνεται να κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί. 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από εκείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες».

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της. Η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει: «Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες. Γιατί δεν πάει άλλο».

Γ. Οικονόμου: Εκμεταλλεύεται τις ανθρώπινες απώλειες

«Είναι καλύτερο για τον κ. Τσίπρα να αλλάξει άποψη και να ψηφίσει την αμυντική συμφωνία, παρά να προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ατζέντα». απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η μικροπολιτική στόχευση της αλλαγής ατζέντας, με την πολιτική εκμετάλλευση των ανθρώπινων απωλειών από τον κορονοϊό, είναι θλιβερή πολιτικά και ηθικά. Όσο για την επίκαιρη ερώτηση, ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, θα απαντηθεί όπως ορίζει η κοινοβουλευτική διαδικασία την άλλη εβδομάδα, την επόμενη Παρασκευή».

Ν. Ηλιόπουλος: Η απανθρωπιά Οικονόμου ξεπερνά κάθε όριο

Η απανθρωπιά και ο κυνισμός του κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο, απαντά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατανοεί την συζήτηση για την πανδημία ως προσπάθεια αλλαγής ατζέντας. Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι 300 απώλειες την εβδομάδα είναι από ότι φαίνεται ρουτίνα και το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κοινωνία ανοχύρωτη καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας λεπτομέρεια.

Η κυβέρνηση που έχει διαλύσει κάθε αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και χρεώνει σε αυτούς την αποτυχία της. Προφανώς μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι τα πάντα είναι επικοινωνία νιώθει ότι δεν έχει να απαντήσει γιατί βρισκόμαστε σταθερά στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στο θέμα τόσο των απωλειών όσο και του εμβολιασμού.

Στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κληθεί να απαντήσει μόνο για τις ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα του κυβερνητικού του εκπροσώπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο