Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον Πολάκη

«Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;» ρωτά η Κουμουνδούρου. Το περιστατικό με τον βουλευτή σε ταβέρνα του Μοσχάτου.

Στα μαχαίρια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τον Πολάκη

«Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτα από όλα», τονίζει η Κουμουνδούρου «γιατί επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων - ένας από αυτούς μάλιστα και δημοσιογράφος - οι οποίοι επώνυμα καταθέτουν τα πραγματικά γεγονότα και την πιστή τήρηση των μέτρων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και ότι ο αστυνομικός που επέβαλε πρόστιμο χωρίς να έχει προηγηθεί παράβαση, όταν ρωτήθηκε αν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, δήλωσε : "Ναι, έχουμε εντολή να κόψουμε πρόστιμο".

Αλλά αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε απλά είτε για υπέρβαση καθήκοντος είτε ακόμη και για απόπειρα φτηνής προβοκάτσιας απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως, έχουμε άλλη μια ένδειξη παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφοράς από τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον βουλευτή της Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρωί στο διαδίκτυο υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ, για να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα κόντρα στις μαρτυρίες εργαζομένων και θαμώνων, χωρίς όμως να εξηγεί πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αντί λοιπόν να κάνουν τον τιμητή όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό με κορωνογλέντια και μοτοκρός την ώρα της καραντίνας, καλό είναι να απαντήσουν - και μάλιστα ο ίδιος ο κος Θεοδωρικάκος - σε πολύ πιο σοβαρά ερωτήματα:

  • Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;
  • Έχουν πρόσβαση οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;

Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς»

ΝΔ: Απαράδεκτο να σιωπά ο κ. Τσίπρας για τον Πολάκη

«Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα "να δεις που θα σε στείλω", ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια της σιωπής του, να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του που ζητούσε από πρόσωπο επιφορτισμένο με την εφαρμογή του νόμου, να παραβεί τα καθήκοντά του. Δείχνει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της πολιτείας και του κράτους δικαίου. Προφανώς, αυτά που τους συνδέουν με τον συνεργάτη και φίλο του είναι τόσα πολλά ώστε όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ. Πολάκης είναι η άλλη όψη του κ. Τσίπρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές-παρωδία μας κατηγορεί για καθεστωτικές πρακτικές

«Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορωνογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε απάντηση που εξέδωσε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

«Πάει πολύ», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές-παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές». «Πάει πολύ», συνεχίζει, «όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις». 

Εν είδει υστερόγραφου, στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον».

ΝΔ: Ο κ. Πολάκης απείλησε αστυνομικούς επειδή εφάρμοζαν τον νόμο

Νωρίτερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είχε εκδοθει η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους πραγματοποιώντας έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του covid σε εστιατόριο στο Μοσχάτο. Ο κ. Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο.

Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, το "αναλαμβάνω το ρίσκο" και την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων, το “βάζουμε πλάτη” του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί».

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v