Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ: Επιθετικός σχεδιασμός σε βάρος των λαών το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας

«Την ώρα που οι λαοί δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας σε όλη την ΕΕ, η γαλλική προεδρία εμβαθύνει την εγκληματική στρατηγική των αθωράκιστων κι εμπορευματοποιημένων δημόσιων συστημάτων υγείας» σημείωσε ο Κ. Παπαδάκης.

ΚΚΕ: Επιθετικός σχεδιασμός σε βάρος των λαών το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας

Παρέμβαση στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων της γαλλικής προεδρίας» έκανε σήμερα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ότι «το πρόγραμμά της γαλλικής προεδρίας απεργάζεται «στρατηγική πυξίδα», ευρωστρατό και ράλι εξοπλισμών. Με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης προωθείται επιθετικός σχεδιασμός, εποφθαλμιώντας γεωστρατηγικής σημασίας περιοχές, στο σφοδρό κι επικίνδυνο για τους λαούς ανταγωνισμό της ΕΕ με ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, στον Ινδοειρηνικό, την Αφρική κ.α. Συνεπώς κινείται στις γνωστές ράγες της βαρβαρότητας του εκμεταλλευτικού συστήματος και μόνο ως ανέκδοτο ερμηνεύεται η συνθηματολογία της γαλλικής προεδρίας περί «υπεύθυνου καπιταλισμού».

«Την ώρα που οι λαοί δεινοπαθούν από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας σε όλη την ΕΕ, η γαλλική προεδρία εμβαθύνει την εγκληματική στρατηγική των αθωράκιστων κι εμπορευματοποιημένων δημόσιων συστημάτων υγείας» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε καταλήγοντας:

«Να καθίσει λοιπόν στο σκαμνί ο ένοχος για τη γιγάντωση και μονιμοποίηση της ακρίβειας που είναι η ευρωενωσιακή «πράσινη» στρατηγική της απελευθέρωσης της ενέργειας. Ο λαός να αντιπαλέψει τους νέους πράσινους και ψηφιακούς φόρους, τους ψηφιακούς κανονισμούς στα μέτρα του κεφαλαίου, τη διαιώνιση της τηλεργασίας που επιβάλλονται για το χρυσοφορό πάρτι των επιχειρηματικών ομίλων με το Ταμείο Ανάκαμψης στην κούρσα του ανταγωνισμού τους με τα αμερικάνικα και κινέζικα μονοπώλια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v