Μητσοτάκης: Να σταματήσουν άμεσα οι τουρκικές προκλήσεις

Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Υπονομεύεται η πρόοδος που έγινε στη συνάντηση με Ερντογάν, δηλώνει ο πρωθυπουργός. Καρφιά προς Άγκυρα και για τη μη υιοθέτηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Μητσοτάκης: Να σταματήσουν άμεσα οι τουρκικές προκλήσεις

Αυτή η συμπεριφορά από σύμμαχο του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνομιλία τους για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων. Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επαφών με τη Φινλανδή πρωθυπουργό Sanna Marin.

Όπως είπε, ενημέρωσε για τις προκλήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Εκανα ξεκάθαρο ότι αυτή η συμπεριφορά συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη. Υπονομεύει την ασφάλεια, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι καθώς αντιμετωπίζουμε τη ρωσική επιθετικότητα.

Αυτή η συμπεριφορά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπονομεύει την πρόοδο που έγινε στη συνάντηση του ίδιου με τον πρόεδρο Ερντογάν και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει καμία από τις δυτικές κυρώσεις, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι μια τυπική συμπεριφορά χώρας που θέλει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v