Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Στόχος η επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας το συνέδριο της ΝΔ μίλησε για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Ελληνες. Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές. Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι «λογαριασμοί Πούτιν».

Μητσοτάκης: Στόχος η επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Τον οδικό χάρτη του επόμενου 12μήνου μέχρι τις εθνικές κάλπες προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις εκλογές, εξήγησε τη σημασία της πρώτης κάλπης που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες και κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό σε απόλυτη εγρήγορση.

«Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μια κοινωνία που αλλάζει και να ανανεώνουμε το στελεχιακό μας δυναμικό», σημείωσε και δήλωσε την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του αγώνα για την ανόρθωση της χώρας.

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω απ’ όλα. Η παράταξή μας έμεινε όρθια και δυνάμωσε σε Ελλάδα και Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις. Και πράγματι κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% (θεωρήθηκε αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά), όμως ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες και ανεβήκαμε ξανά», τόνισε.

«Εθνικός στόχος είναι η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία αυτό το καλοκαίρι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, εκτίμησε ότι εντός του 2023 θα πετύχουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Μέσα στον επόμενο χρόνο, σημείωσε ο πρωθυπουργός, «οι πόροι από τα ευρωπαϊκά ταμεία θα ενισχύουν την απασχόληση, ενώ στο εσωτερικό πεδίο θα ολοκληρωθούν αλλαγές που θεμελιωθηκαν με έμφαση σε υγεία και παιδεία».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Ελληνες (σ.σ. σήμερα ισχύει για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους).

«Οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

«Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις», ανέφερε.

«Πιο σκληρή και χυδαία»

Ο κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Η πιο απεγνωσμένη επίθεσή του θα είναι πιο σκληρή και χυδαία από ποτέ. Στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη. Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα μπορεί να ονομαστεί κοινωνικό σαμποτάζ, ζητώντας εθνικές ευθύνες και για τη διεθνή αναταραχή και έναν πόλεμο. Παρουσιάζει μια εικόνα της δήθεν καταστραμμένης Ελλάδας και υπόσχεται με ένα νόμο και ένα άρθρο να ανακουφίσει τους πολίτες. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά αλλά φυλακίζουν μυαλά. Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται όμως. Είναι κάτι που το ζήσαμε, το πληρώσαμε, δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε. Η χώρα γύρισε σελίδα, όχι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Και αυτή ήταν και θα είναι η τακτική τους, με επικεφαλής έναν αρχηγό που δεν μπορεί να μετρήσει καλά καλά το κόστος των μέτρων που ανακοινώσαμε. Μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη, δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι η πραγματική αιτία των αυξήσεων».

Όπλα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη, «τα χειροπιαστά αποτελέσματα πολιτικής μας και ήθος παράταξής μας. Μακριά από κάθε έπαρση. Οφείλουμε να εξηγήσουμε τα πολλά που έγιναν. Χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο κλείνοντας ταυτόχρονα και τις πληγές του χθες. Σε ένα δρόμο όχι χωρίς λάθη που με θάρρος αναγνωρίζουμε. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας».

«Μόνο αυτοδύναμη ΝΔ»

Για τις επόμενες εκλογές, είπε: «Μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που μας άφησαν φεύγοντας οι λαϊκιστές, την απλή αναλογική που ψήφισαν αδίστακτα και αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή. Πρόβλημα είναι η κυβερνησιμότητα. Ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη. Είναι ο λόγος αρχής για τον οποίο η ΝΔ υποστηρίζει συστήματα που συνδυάζουν αναλογικότητα με αποτελεσματικότητα. Ανέκαθεν υποστηρίζαμε την αυτοδύναμη Ελλάδα, όμως αυτή η προοπτική παραπέμπει αντικειμενικά πλέον μόνο στην αυτοδύναμη ΝΔ. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το τιμόνι της χώρας να μείνει μετέωρο. Για να αποκλειστεί αυτός εφιάλτης πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρώτη κάλπη ως την τελική κάλπη. Εκείνη θα κρίνει τους συσχετισμούς που θα κυρωθούν αργότερα στη δεύτερη κάλπη».

Την κατάλληλη στιγμή, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «οι πολίτες θα συγκρίνουν πώς ζούσαν τότε και πως ζουν τώρα. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι μια κοινοβουλευτικά μονοκομματική κυβέρνηση μπορεί να είναι η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και πρόθυμη να αξιοποιεί πρόσωπα χωρίς πιστοποιητικά φρονημάτων. Η ΝΔ δυναμώνει των ενωτικό και ανανεωτικό της χαρακτήρα. Θα διεκδικήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση ως εθνική αναγκαιότητα για την αυτοδύναμη Ελλάδα που χρειαζόμαστε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

Προειδοποίησε τα γαλάζια στελέχη ότι «ο κυβερνητισμός και ο παραγοντισμός καραδοκούν πάντα, οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι. Να μην υποτιμάμε τις επιτυχίες μας. Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας για την πατρίδα μας. Με την ανακοίνωση του νέου εθνικού σχεδίου στήριξης οι πολίτες ανακουφίστηκαν. Είδαν στην πράξη ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Το ίδιο αισθάνθηκαν με την αύξηση του κατώτατου μισθού», σημείωσε, δηλώνοντας την ετοιμότητα όλων «να πάμε την Ελλάδα μπροστά με οδηγό τις λέξεις ‘’Δίπλα στον κάθε πολίτη’’».

ΣΥΡΙΖΑ: Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον εμπιστεύεται κανείς, ας ρωτήσει τον κ. Σαμαρά…

«Ο κ. Μητσοτάκης όσο καταρρέει τόσο φανερώνει ολοένα και περισσότερο το ποιος πραγματικά είναι», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τον κ. Μητσοτάκη.

«Από τη μια βάζει πλάτη στα κοράκια των εταιρειών ενέργειας και στον κ. Στάσση που χτίζει βίλες επάνω στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Από την άλλη κοροϊδεύει τους οικονομικά αδύναμους, λες και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι χρωστάνε, αλλά περιμένουν τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για να το μάθουν», προσθέτει.

«Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς. Έχει κοροϊδέψει τους πάντες για τα πάντα και τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι. Κι αν δεν μας πιστεύει μπορεί να ρωτήσει τον κ. Σαμαρά…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v