Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανανεωμένη η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Κατά 75% νέα πρόσωπα στο κορυφαίο κομματικό όργανο. Μειωμένος κατά 8,5 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του. Ποιοι είναι οι δύο πρώτοι σε σταυρούς.

Ανανεωμένη η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Ανανεωμένη είναι η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εσωκομματικές εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την τρίτη και τελευταία ημέρα του 14ου τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της είναι νεοεκλεγέντα, με την ανανέωση του σώματος να φτάνει το 75%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των μελών είναι μειωμένος κατά 8,5 έτη. Συνολικά στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 1.696 σύνεδροι, εκ των οποίων το 30% ψήφισαν μέσω της ψηφιακής κάλπης του συστήματος “ΖΕΥΣ”.

Πρώτη σε ψήφους (465) ήταν η Όλγα Μαγγανά από το Λαύριο, νέα μητέρα και εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής, πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λαυρεωτικής - Θεματάρχης Εκπαίδευσης ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής.

Δεύτερος με 405 ψήφους ήταν ο Βασίλης Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ομίλου ΟΤΕ. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων της Deutsche Telekom και εκπρόσωπος Εργαζομένων Ομίλου ΟΤΕ στον Κοινωνικό διάλογο για τις Τηλεπικοινωνίες που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση θα γίνει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 17:00.

Συνολικά στο Συνέδριο συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ομιλητές στις έξι θεματικές ενότητες ξεπέρασαν τους 270.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v