Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Από τον Ιούλιο το πρόβλημα στο κόστος ρεύματος θα είναι διαχειρίσιμο

«Οι 12 μήνες μέχρι τις εκλογές δεν είναι πολλοί», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Από τον Ιούλιο το πρόβλημα στο κόστος ρεύματος θα είναι διαχειρίσιμο

Σε «διαρκή εγρήγορση», καθώς «οι 12 μήνες μέχρι τις εκλογές δεν είναι πολλοί», κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία εξελέγησαν την περασμένη Κυριακή στο 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος και συνεδριάζουν σήμερα για πρώτη φορά.

«Στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η ΝΔ θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα είναι βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να έχουν «το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά», «με σεμνότητα, αλλά και θάρρος να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας».

Όπως έκανε γνωστό, κλιμάκια από υπουργούς, βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη, θα διατρέξουν το επόμενο διάστημα ολόκληρη τη επικράτεια για να επικοινωνήσουν «όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν, αλλά και να παρουσιάσουν το έργο που έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο».

Στην πρώτη συνεδρίαση αυτής της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη της «να αντλήσετε δύναμη από την πρόσφατη εκλογή σας και να την μετατρέψετε σε επίμονη προσφορά για το καλό της παράταξης και της χώρας, με ευπρέπεια λόγου και τη δύναμη των επιχειρημάτων μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υλοποίηση της δέσμευσής του «να επιστρέψουν υπερβάλλοντα έσοδα από τους παρόχους ενέργειας, ώστε να στηρίξουν την κοινωνία και την εθνική προσπάθεια και να μειωθεί η αύξηση των τιμών». Από τον Ιούλιο, σημείωσε, «θα θέσουμε σε εφαρμογή το νέο τρόπο μέτρησης της ενέργειας που θα την αποσυνδέει από το φυσικό αέριο. Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα είναι σαν του 2020, όμως θα είναι υποφερτές, όχι ακραίες. Το πρόβλημα θα είναι διαχειρίσιμο, θα επανέλθει ο ισολογισμός των νοικοκυριών σε μια κατάσταση ισορροπίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά το κύρος της χώρας μας είναι πολύ πιο αυξημένο απ’ ό,τι τον Ιούλιο του 2019», αν και βιώσαμε, όπως είπε, «πρωτόγνωρες κρίσεις» και δήλωσε «περήφανος για το γεγονός ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Και με αυτόν τον ρυθμό θα κινηθούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές», τόνισε.

Επανέλαβε ως στόχους της κυβέρνησης την έξοδο της χώρας από το καθεστώς εποπτείας και την ένταξη στην επενδυτική βαθμίδα.

Απέναντί μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «θα έχουμε μια αντιπολίτευση που θα οξύνει τους τόνους, θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, διαστρεβλώνοντας τα πάντα και πολώνοντας το πολιτικό κλίμα. Σήμερα είδα κ. Τσίπρα να απευθύνεται σε μια κυρία στη Θεσσαλονίκη και της είπε ‘’ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε’’. Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι έξω από τα ΑΤΜ το 2015 και ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την παραμονή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v