Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Αύριο η πρώτη «κρίσιμη Κυριακή» για το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

«Η δεύτερη Κυριακή θα είναι στις εθνικές εκλογές, όποτε τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης». Πρωτόγνωρη διαδικασία καθώς εκλέγεται απ' ευθείας από τη βάση και ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή.

Α. Τσίπρας: Αύριο η πρώτη «κρίσιμη Κυριακή» για το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

Στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των αυριανών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα.

“Απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα έχουμε 1.000 εκλογικά τμήματα και μου αρέσει να λέω ότι είναι 1.000 μικρά ταχυδρομεία για να ταχυδρομήσουμε ένα συστημένο γράμμα στο Μαξίμου και στον κύριο Μητσοτάκη. Να στείλουμε πίσω το λογαριασμό”, τόνισε κλείνοντας την αυλαία της καμπάνιας. Χαρακτήρισε δε, την αυριανή διαδικασία ως “το πρώτο μεγάλο βήμα για να ανοίξουμε το δρόμο, να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, να στείλουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής”.

Για τον λόγο αυτό, μίλησε για δύο “κρίσιμες Κυριακές”: την αυριανή και την Κυριακή των εθνικών εκλογών “όποτε κι αν αποφασίσει να τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης”.

Πηγές του κόμματος επισημαίνουν την πολεμική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση και τα περισσότερα “συστημικά μέσα ενημέρωσης” προκειμένου να μην πετύχει η πρωτόγνωρη αυριανή διαδικασία και να ισχυριστούν ότι οι προοδευτικοί πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Τσίπρα. Το “πρωτόγνωρη” αφορά την καινοτομία που πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ενέκρινε το πρόσφατο συνέδριο, να εκλεγεί απευθείας από τα μέλη όχι μόνο ο πρόεδρος, αλλά και η Κεντρική Επιτροπή.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουν ότι, ως προς την προεδρική εκλογή, σε αντίθεση με άλλα κόμματα (όπως στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) δικαίωμα ψήφου δεν θα έχουν οι λεγόμενοι “φίλοι” ή “περαστικοί” που εκτινάσσουν στα ύψη τον αριθμό των ψηφοφόρων. Αντιθέτως, στην προεδρική κάλπη θα έχει δικαίωμα να προσέλθει όποιος θέλει (άνω των 15 ετών), υπό την προϋπόθεση να εγγραφεί ως μέλος, ώστε στη συνέχεια να έχει το δικαίωμα συνδιαμόρφωσης κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων μέσα από τα εσωκομματικά δημοψηφίσματα.

Συνεπώς, όπως διευκρινίζουν, το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αυξηθεί ο αριθμός όσων επιλέξουν τέτοια συμμετοχή, ενώ ο περίφημος “πήχης” θα είναι τα δύο εκατομμύρια πολιτών που θα τον αναδείξουν πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Πείραμα δημοκρατίας και συμμετοχής

Το στίγμα το έδωσε ευκρινώς χθες ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχωρά σε ένα μεγάλο πείραμα δημοκρατίας και συμμετοχής.
  • Οι σύγχρονες ανησυχίες και οι υψηλές προσδοκίες που αφορούν τις νέες και τους νέους “για μια καλύτερη και αξιοβίωτη ζωή, μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής μόνο μέσα από ένα ριζοσπαστικό, αριστερό και προοδευτικό, πολιτικό σχέδιο.
  • Στις κάλπες της 15ης Μαΐου θα υπάρξει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συνάντηση που θα πει ταυτόχρονα ότι δεν πάει άλλο και θα δώσει δύναμη και ταχύτητα στην πολιτική αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v