Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

Όταν δεν πέφτουν οι τιμές πρέπει να πέφτει η κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

Ως μία πρωτοπόρα διαδικασία που θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, χαρακτήρισε τις αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, να λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε.

«Η διαδικασία των εκλογών γίνεται σε 1.000 τμήματα πανελλαδικά, όποιος θέλει μπορεί να τα βρει στην ιστοσελίδα syriza.gr και να δει το πιο κοντινό του τμήμα. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει αύριο σε ένα εκλογικό τμήμα και να ψηφίσει για την εκλογή του προέδρου». Επισήμανε δε ότι «για την Κεντρική Επιτροπή ψηφίζουν όλα τα μέλη του κόμματος που είχαν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου».

Εξηγώντας την σύνδεση των αυριανών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε ότι «όποιος θυμάται την εικόνα της έναρξης του συνεδρίου με 10.000 ανθρώπους να παρακολουθούν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τα 5+1 σημεία και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης εκείνες τις μέρες, όποιος είδε το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο οι μισοί σύνεδροι μιλούσαν για το φόβο, όπως εκείνοι τον αντιλαμβάνονται, να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνουν το σήμα για πολιτικές εξελίξεις».

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν βγαίνει ο μήνας» και ότι «ο κόσμος θέλει να αλλάξουν τα πράγματα». «Εμείς λέμε κάτι απλό: όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πρέπει να πέφτει η κυβέρνηση», ανέφερε, για να σημειώσει πως «γι' αυτό το λόγο, το κρίσιμο για την αυριανή διαδικασία δεν είναι η αυτοαναφορικότητα, αλλά να οδηγήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα». Είπε ότι «την τελευταία περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας γυρνά όλη την Ελλάδα και κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις, περιοδείες, έχει επαφή με την κοινωνία» και ότι «παντού υπάρχει ένα κλίμα τεράστιας συμμετοχής». Σχολίασε ότι οι δημοσκοπήσεις «τα τελευταία χρόνια έχουν υποεκτιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως όμως «στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αποτυπώνεται ξεκάθαρα η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «μπορεί και πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική κάλπη και αυτή μπορεί να είναι μόνο κυβέρνηση συνεργασίας». Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο αυτό το διάστημα μιλά προγραμματικά» και πως «σε αυτό το κάλεσμα για προγραμματική συζήτηση δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός». «Αλλά την ίδια στιγμή», σημείωσε, «γνωρίζουμε ότι οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν κάποιον που θα προτιμήσει να μην λάβει μέρος σε μια κυβέρνηση που θα διώξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επειδή θα έχει άλλες ιεραρχήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v