Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Ακρίβεια και καθημερινότητα ξανά στο προσκήνιο

«Η τσέπη των πολιτών κρίνει τις εκλογές», αναγνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Από Μαγνησία ξεκινά ο νέος κύκλος περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κυβέρνηση: Ακρίβεια και καθημερινότητα ξανά στο προσκήνιο

Επιστροφή στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς, μετά τη διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, το τετ α τετ με τον Τζο Μπάιντεν και την ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το πρόβλημα της ακρίβειας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως, άλλωστε, γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση, «η τσέπη των πολιτών είναι αυτή που κρίνει τις εκλογές» και εκεί προσπαθούν να επικεντρωθούν, καλούμενοι να διαχειριστούν τα υπέρμετρα -συχνά- εμπόδια. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, τα καύσιμα και το «καλάθι της νοικοκυράς» αποτελούν ένα τρίπτυχο-φωτιά, το οποίο βάζει σε μεγάλη δοκιμασία το οικονομικό επιτελείο, που θα πρέπει για μία ακόμη φορά να ισορροπήσει μεταξύ της αναγκαίας στήριξης της κοινωνίας και των δημοσιονομικών περιθωρίων της οικονομίας μας.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά ότι με την έμπρακτη αποτύπωση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των τελευταίων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το κλίμα θα βελτιωθεί για την κυβέρνηση, ενώ κομβικό ρόλο στην εφαρμοζόμενη στρατηγική θα παίξουν οι στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του ανά την επικράτεια.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μαγνησία, όπου -μεταξύ άλλων- θα μεταβεί σε κτηνοτροφική μονάδα, σε θερμοκηπιακό πάρκο κυκλικής οικονομίας και στην 111 Πτέρυγα Μάχης -σε μια επίσκεψη με ιδιαίτερους συμβολισμούς όσον αφορά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας-, ενώ θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους δημάρχους του νομού. Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και άλλες περιοχές που θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, όπως η Θράκη και η Ήπειρος, καθώς και περιοχές της Αττικής.

Αλλά και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μαζί με βουλευτές και γαλάζια στελέχη από τις τοπικές κοινωνίες θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής, να επικοινωνήσουν τα κυβερνητικά πεπραγμένα κατά την τελευταία τριετία, αλλά «και τα πολλά περισσότερα τα οποία έχουν ακόμα να γίνουν», όπως έχει χαρακτηριστικά πει ο πρωθυπουργός.

Παιδιατρικά νοσοκομεία

Ο κ. Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών, βρέθηκε χθες στην τελετή παράδοσης του έργου ανακαίνισης, από τον ΟΠAΠ, των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». «Κάνουμε πράξη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ποιοτικές υποδομές για τους ασθενείς μας, αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε και επικεντρώθηκε στους «σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να παρέμβουμε σε βασικές νοσοκομειακές υποδομές της χώρας».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τα θετικά -όπως τα αποτιμά- αποτελέσματα του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. «Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Ανέδειξε επίσης μια χώρα έτοιμη και αποφασισμένη να μη δεχθεί επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μετέφερε την εικόνα της Ελλάδας που επέστρεψε δυναμικά ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, μετά την περιπέτεια της περασμένης δεκαετίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την Τουρκία, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βασίζει τις θέσεις και την πολιτική της στο διεθνές δίκαιο στο οποίο είναι βαθιά προσηλωμένη όπως και στο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση και εδαφική κυριαρχία… Αυτό που εισπράξαμε εμείς είναι πως θέσεις που βάζουν εμπόδια στη διεύρυνση της συμμαχίας, δεν είναι θέσεις που ακούνε ευχάριστα οι σύμμαχοί μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v