Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 8,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στο 28,5% το ποσοστό της ΝΔ έναντι 20,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα, αλλά με σημαντικές απώλειες έρχεται το ΠΑΣΟΚ.

Στις 8,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, ανεβαίνοντας 1,5 μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου. 

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,3%, με άνοδο 0,5 μονάδες (από 19,8% τον Απρίλιο). Η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στις 8,2 μονάδες, από 7,2 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο.

Τρίτο κόμμα, αλλά με σημαντικές απώλειες έρχεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο παίρνει ποσοστό 11,8% από 14,4% τον Απρίλιο, δηλαδή 2,6 μονάδες χαμηλότερα.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και άνοδο 0,2 μονάδες. Οριακά εκτός Βουλής φαίνεται το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 2,9% από 3,2% τον Απρίλιο.

Στο 1% καταγράφεται το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου ενώ 2,2% παίρνει το κόμμα «Ελληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη (άνοδος 0,1 μονάδες).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 34% ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Ακολουθεί με 16% ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 17 και 23 Μαίου κι έλαβε υπόψη της τόσο το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όσο και τη νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά αλλά και τις εξελίξεις με την ευλογιά των πιθήκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v