Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλή παρέμβαση Τσίπρα για ενεργειακό και μικρομεσαίους

Σήμερα ομιλία στη Βουλή, αύριο συνάντηση με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου. Λογαριασμοί ρεύματος, πανδημικό χρέος και Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο. Tο ευχαριστήριο SMS στα νέα μέλη.   

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλή παρέμβαση Τσίπρα για ενεργειακό και μικρομεσαίους

Το εντεινόμενο πρόβλημα της ακρίβειας και της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνάρτηση με την πίεση που υφίσταται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα αναδείξει, με διπλή παρέμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το κλιματικό νομοσχέδιο, παρότι μέχρι αργά το βράδυ χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν θα παραστεί στη συζήτηση και ο πρωθυπουργός. Αύριο θα συναντηθεί με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, καθώς ο κλάδος έχει «γονατίσει» από την πτώση του τζίρου, τα υπεραυξημένα τιμολόγια ρεύματος και τις προθεσμίες για την αντιμετώπιση του πανδημικού χρέους.

Στην παρέμβασή του για το κλιματικό νομοσχέδιο θα επικεντρωθεί, κατ' αρχάς, στο περιεχόμενό του, που, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπηρετεί ούτε τους στόχους που αφορούν την κλιματική αλλαγή ούτε την εμπροσθοβαρή και ταχεία απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Κατά τις πληροφορίες, θα αναδείξει την «πεισματική αδράνεια» της κυβέρνησης όσον αφορά τη μη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των υπερφουσκωμένων λογαριασμών, της τιμής της βενζίνης και των τιμών σε όλα τα είδη κατανάλωσης, που έχουν «γονατίσει» την αγορά.

Όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, ενδεικτική της αμηχανίας με την οποία αντιμετωπίζουν την «έκρηξη» σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, είναι η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σε «τηλεμαχία» που είχε προχθές με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: όταν η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως η κυβέρνηση, αν ήθελε, θα έβαζε πλαφόν στην τιμή της χονδρικής ρεύματος, θα έπαιρνε μέτρα κατά της αισχροκέρδειας και θα φορολογούσε τα υπερκέρδη των παραγωγών, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Μα όλα αυτά που είπατε, τα κάναμε». 

Πανδημικό χρέος και Ταμείο Ανάκαμψης 

Στην αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει ιδιαίτερα (πέραν του θέματος με τους λογαριασμούς) στην πρότασή του για την «ανάσα» που πρέπει να τους δοθεί για το πανδημικό χρέος. Η πρόταση αφορά τη διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, 40% ως 60% μεσοσταθμικά, και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις.

Συνδυαστικά, δε, θα αναδείξει την ανάγκη ανασχεδιασμού των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ώστε να ενισχυθούν πραγματικά «και όχι με δεκάρες» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Ευχαριστήριο SMS

Εν τω μεταξύ, SMS από τον κ. Τσίπρα έλαβαν χθες στα κινητά τους τηλέφωνα οι 152.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ψήφισαν για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. «Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη».

Αυτή ήταν και η πρώτη, προσωπική, επικοινωνία του κυρίως με τις 110.000 που γράφτηκαν, επιτόπου, νέα μέλη του κόμματος και ψήφισαν στην κάλπη για την εκλογή προέδρου. 

Μετά τη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής (την Κυριακή) και την ανάδειξη νέων συντονιστικών οργάνων, θα υπάρξουν κινήσεις ένταξης των νέων μελών στις οργανώσεις και ουσιαστικής συμμετοχής τους  στη λειτουργία του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v