Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Διατασική... ταραχή από τις προτάσεις Τσίπρα στην ΚΕ

Ενστάσεις και από “Ομπρέλα” και από “προεδρικούς” για τη νέα Γραμματέα και τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

ΣΥΡΙΖΑ: Διατασική... ταραχή από τις προτάσεις Τσίπρα στην ΚΕ

Με μία πρόταση που κινήθηκε “υπεράνω τάσεων” αλλά προκάλεσε… ταραχή και στις δύο πλευρές, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και τους Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη για Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, αντίστοιχα.

Στο πρόσωπο της Γραμματέως συμβόλισε την “κίνηση ενότητας”, καθώς η κ. Σβίγκου πρόσκειται στην εσωκομματική αντιπολίτευση, “Ομπρέλα”, αν και είναι ήπιων τόνων.

Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε στελέχη ούτε της “Ομπρέλας” ούτε …των προεδρικών να εκφράσουν διαφωνίες ή επιφυλάξεις: οι πρώτοι επειδή (όπως έλεγαν στελέχη) “δεν ρωτήθηκαν από τον κ.Τσίπρα” για την υποψηφιότητα και οι δεύτεροι επειδή η κ. Σβίγκου δεν είχε υποστηρίξει τη διεύρυνση του κόμματος - αυτό το τελευταίο το έθεσαν ο Παύλος Πολάκης και ο Στέλιος Παππάς.

Ο Νίκος Βούτσης (“Ομπρέλα”) πρότεινε, εν τέλει, να ψηφίσουν κατά συνείδηση για Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα. Πρόταση που ερμηνεύθηκε ως προτροπή σε “λευκό”.

Ο Αλεξης Τσίπρας, πάντως, απαντώντας και στις δύο πλευρές εμφανίστηκε να μην υιοθετεί τις επιφυλάξεις και επέμεινε στις προτάσεις του.

Στην αρχική ομιλία του, μάλιστα, είχε βάλει εναντίον των “ομάδων” που, όπως τόνισε, “κάποιοι μιλούν και εκ μέρους του προέδρου”, εννοώντας στελέχη που ανήκουν στην λεγόμενη “προεδρική” ομάδα.

Πρόβλημα ανέκυψε και για τα πρόσωπα που πρότεινε ο κ. Τσίπρας για την Πολιτική Γραμματεία, καθώς δεν συμπεριέλαβε σε αυτά τον Νίκο Φίλη.

Ο Θοδωρής Δρίτσας πρότεινε να προστεθούν ο κ. Φίλης και άλλα τρία στελέχη της “Ομπρέλας, η Αννέτα Καββαδία, ο Μιχάλης Σαμπατακάκης και ο Πέτρος Λάμπρου.

Νωρίτερα, είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι “στο όνομα της ανανέωσης” οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιάννης Δραγασάκης.

Κατόπιν όλων αυτών άρχισε η ψηφοφορία για Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία, η οποία διεξάγεται με κάλπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v