Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποφύγει όνειρα που θα μετανιώσει

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τη χώρα μας να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά. «Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας». Η απάντηση Γ. Οικονόμου.

Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποφύγει όνειρα που θα μετανιώσει

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά και να τηρεί τις διεθνείς συμφωνίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οπως σημειώνει το πρακτορείο, τα σχόλιά του θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια αναζωπύρωση των μακροχρόνιων εντάσεων μεταξύ των δύο γειτόνων του Αιγαίου.

Σε μια ομιλία που έκανε καθώς παρακολούθησε τις τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στις ακτές της δυτικής Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει «να αποφεύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα μετανιώσει».

«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της, που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες», είπε ο Ερντογάν στα σχόλιά του.

«Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να παραμείνουν επίκαιροι με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αντίθετα με τη λογική και το νόμο», πρόσθεσε επίσης ο Τούρκος ηγέτης.

Γ. Οικονόμου: Τίποτα δεν μπορεί να πλήξει κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μετά τις σημερινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντά:

Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v