Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Στη Βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η κοροϊδία του επιτελικού κράτους

Το όριο της κοροϊδίας Μητσοτάκη έχει ξεπεραστεί στη Βόρεια Εύβοια. Μόνο υποσχέσεις και κανένα έργο εδώ και δέκα μήνες. Να δεσμευτούμε όλοι, διότι θα έχουμε εξελίξεις και εκλογές. Τι απαντά ο Οικονόμου.

Τσίπρας: Στη Βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η κοροϊδία του επιτελικού κράτους

Για πλήρη αδιαφορία και κοροϊδία, δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση που έκανε προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη σύσκεψη που είχε στο δημαρχείο Ιστιαίας με τον δήμαρχο, τον δασάρχη και φορείς της περιοχής, καθώς και μετά τη συνάντηση που είχε με ρητινοπαραγωγούς στα καμένα.

«Τον περασμένο Αύγουστο, οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας έβλεπαν επί δέκα μέρες να καίγεται ο τόπος τους, να καταστρέφεται το βιός τους και έμειναν αβοήθητοι από το δήθεν επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, η οργή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη και δικαιολογημένα. Διότι εκτός από μεγάλες υποσχέσεις δεν έχουν δει τίποτα απτό στην καθημερινότητά τους, καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες τους πληγές. Δέκα μήνες τώρα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα. Δέκα μήνες τώρα και όσοι έχουν δει τα σπίτια τους να καίγονται, έχουν αποζημιώσεις που δεν φτάνουν ούτε για να μαζέψουν τα μπάζα από τα καμένα τους σπίτια.
Δέκα μήνες τώρα και όσοι είχαν δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής έχουν παραμείνει παντελώς αβοήθητοι, μόνοι τους να ξαναχτίζουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες. Στη Βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η αδιαφορία και η κοροϊδία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη.
Όμως η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. Και αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης, με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, όποτε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε».

Να δεσμευτούμε όλοι διότι θα έχουμε εκλογές

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο κ. Τσίπρας στο Δημαρχείο της Ιστιαίας με φορείς της περιοχής, τόνισε πως αυτό που συμβαίνει με τη Βόρεια Εύβοια «είναι ενδεικτικό της ανικανότητας της πολιτείας και του κράτους να επουλώσει πληγές και να θέσει σε προτεραιότητα έναν σχεδιασμό που μπορεί να έχει μια στοιχειώδη αποτελεσματικότητα για τους πολίτες».

Όπως είπε, «δεν μπορεί να έχουν περάσει δέκα μήνες και να είμαστε ακόμα στις υποσχέσεις που αφορούν την επόμενη δεκαετία για έργα, πρέπει να δούμε πώς θα ζήσει αυτός ο κόσμος εδώ που κάηκε το βιός του, που έχασε τις καλλιέργειές του, τα ζώα του, οι ρητινοπαραγωγοί έχασαν τη δυνατότητα για εισόδημα».
Επισήμανε μάλιστα ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα που θα τους εντάξει σε μια διαδικασία για να μπορούν να έχουν ένα εισόδημα, ενώ «όταν ξεκινήσει θα αφορά τους 25 από τους 200».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ανασυγκρότησης από την κυβέρνηση. «Αποδεικνύεται πολύ μεγάλο λάθος η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μείνει έξω απ’ τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης», σημείωσε.

Για τον λόγο αυτό πρόσθεσε ότι «θα πρέπει το επόμενο διάστημα να πιέσουμε όλοι και να δεσμευτούμε όλοι -γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, δήμαρχε, καλώς ή κακώς, δεν θα έχεις αυτούς τους πολιτικούς προϊστάμενους, γιατί θα έχουμε εξελίξεις στη χώρα, νομίζω είναι δρομολογημένο αυτό, θα έχουμε εκλογές».

Oικονόμου: Ο Τσίπρας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

«Ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος την Εύβοια, έκανε το απολύτως αναμενόμενο για εκείνον: διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και είπε ασύστολα ψέματα. Έκανε όμως και κάτι χειρότερο, ακόμα και για εκείνον: χρησιμοποίησε την περσινή τραγωδία και τον πόνο των ανθρώπων για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, χωρίς να νοιάζεται ούτε για τους Ευβοείς, ούτε για την Εύβοια, ούτε για την αλήθεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου.

«Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες γνωρίζουν άριστα το τι έχει ήδη γίνει, τι γίνεται και τι θα γίνει έγκαιρα για την πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών. Το σχέδιό μας για την Εύβοια εκτελείται με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την περιοχή ως ντεκόρ για δηλώσεις. Εμείς, αντίθετα, έχουμε δρομολογήσει έργα που όχι μόνο θα επουλώσουν τις πληγές, αλλά θα διαμορφώσουν το αναπτυξιακό αύριο της περιοχής και των κατοίκων» τονίζει.

«ΥΓ: Αν επισκεπτόταν τα αντιπλημμυρικά έργα, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε, θα μπορούσε, ως μηχανικός, να εκτιμήσει με τα μάτια του τί έργο έχει υλοποιηθεί και συνεχίζει να υλοποιείται» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v