Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε φοιτητές τα χρήματα που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας από διεθνή βραβεία

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί σήμερα στην απονομή του πρώτου βραβείου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Σε φοιτητές τα χρήματα που έλαβε ο Αλ. Τσίπρας από διεθνή βραβεία

Το πρώτο βραβείο με χρήματα που έχει προσφέρει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας θα απονεμηθεί το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε το προηγούμενο φθινόπωρο να διαθέσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνή βραβεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε πέντε διαφορετικά πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε να δίνονται βραβεία για την καλύτερη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία σχετικά με την ειρήνη και τις διεθνείς σχέσεις στα Βαλκάνια.

Το πρώτο από τα πέντε εγκαινιάζεται σήμερα, με τη λήξη της ακαδημαϊκής σεζόν. Όπως έγινε γνωστό τον Οκτώβριο, που ανακοινώθηκε η απόφαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την επιθυμία να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου. Έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος.

Όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος, τις λεπτομέρειες, για παράδειγμα, εάν η βράβευση θα αφορά προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή εργασία, θα τις αποφασίζει το κάθε πανεπιστημιακό Τμήμα.

Στην επιστολή του προς τους Προέδρους των Τμημάτων, ο κ. Τσίπρας τόνιζε: «Είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς τη διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια.

Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v