Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο Χατζηδάκης από το φιάσκο των fast track συντάξεων επιτίθεται κατά πάντων

«Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το νέο αυτό σύστημα, που ρίχνει την ευθύνη της δήλωσης στους συνταξιούχους, θα οδηγήσει σε σοβαρά λάθη εις βάρος τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο Χατζηδάκης από το φιάσκο των fast track συντάξεων επιτίθεται κατά πάντων

Μία στις δύο συντάξεις που εκδίδονται περιέχουν λάθη που οδηγούν σε πολύ χαμηλά ποσά. Αυτό καταγγέλλει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταλογίζοντας ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό για τη fast track διαδικασία που επέλεξε για την απονομή συντάξεων.

Όπως τονίζει:

«Ο κ. Χατζηδάκης, πανικόβλητος μπροστά στη γενικευμένη κριτική και την κοινωνική κατακραυγή για το φιάσκο των fast track συντάξεων, εξαπολύει επίθεση κατά πάντων και στοχοποιεί με ανεπίτρεπτα υπονοούμενα για άλλη μια φορά τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Από τις πρώτες αποφάσεις που εκδόθηκαν με το νέο σύστημα προκύπτουν σημαντικά λάθη που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους συνταξιούχους.

Μία στις δύο συντάξεις που εκδίδονται περιέχουν λάθη που οδηγούν σε πολύ χαμηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εκδίδονται οριστικές συντάξεις μικρότερες και από τις προσωρινές.

Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων και τον συνεχή εμπαιγμό των συνταξιούχων.

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το νέο αυτό σύστημα, που ρίχνει την ευθύνη της δήλωσης των ασφαλιστικών στοιχείων στους συνταξιούχους, θα οδηγήσει σε σοβαρά λάθη εις βάρος τους, σε επιπλέον καθυστερήσεις και σε υποχρέωση στο μέλλον επιστροφής μεγάλων ποσών από τους συνταξιούχους.

Ο κ. Χατζηδάκης αντί να στοχοποιεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να απολογηθεί που τρία χρόνια τώρα δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση και το λογισμικό του Οργανισμού, αλλά προωθεί την πρόσληψη 256 γαλάζιων μετακλητών προϊσταμένων στον ΕΦΚΑ με μισθούς πρόκληση 8.000 και 4.000 ευρώ!

Ο κ. Χατζηδάκης είναι αυτός που έφερε τους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές, στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Ακόμη μία παραθεσμική επιλογή που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία. Εξάλλου, και με το νέο σύστημα των fast track συντάξεων που ρίχνει την ευθύνη και τις συνέπειες της δήλωσης των στοιχείων στους ασφαλισμένους, στην πράξη τούς σπρώχνει να πληρώσουν λογιστές και δικηγόρους για την υποβολή της αίτησής τους.

Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γνωρίζουν ότι μόνη λύση σήμερα είναι η καταδίκη αυτών των νεοφιλελεύθερων και αποτυχημένων πολιτικών και η πολιτική και κοινωνική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v