Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική μάχη εντάσσονται και οι ευρωβουλευτές

Συνεδρίασαν υπό τον Α.Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ λόγω δυνατότητας απεριόριστων εμφανίσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Στην εκλογική μάχη εντάσσονται και οι ευρωβουλευτές

Μετά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σήμερα και την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα, με αφορμή την παρουσία του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Το βασικό θέμα ήταν πολιτικές εξελίξεις, η στρατηγική του κόμματος προς τις επερχόμενες εκλογές καθώς και η συμβολή των ευρωβουλευτών στην εκλογική μάχη.

Ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε, πέραν των καθηκόντων τους στις Βρυξέλλες, να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και να έχουν μεγαλύτερη παρουσία στα ΜΜΕ ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο, όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Κατά τη δίωρη συνεδρίαση η κουβέντα δεν έμεινε μόνο στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αλλά επεκτάθηκε και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά, Αλέξης Γεωργούλης- ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της Αριστεράς και τη συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων.

Όπως:

  • Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής.
  • Η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα.
  • Η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v