Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς κλιματισμό πολλοί συρμοί του Ηλεκτρικού, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιβάτες και εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται, οι υπηρεσίες του μέσου υποβαθμίζονται, σημειώνει σε σχετική επερώτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς κλιματισμό πολλοί συρμοί του Ηλεκτρικού, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση για την έλλειψη κλιματισμού σε πολλούς από τους συρμούς του Ηλεκτρικού (γραμμή 1 του μετρό), που κάνει τουλάχιστον ανυπόφορες τις μετακινήσεις των επιβατών και την εργασία των υπαλλήλων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, και υποβαθμίζει περαιτέρω τις διαθέσιμες υπηρεσίες του μέσου, κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στο κείμενο της ερώτησης, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του κόμματος, μεταφέρεται η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ., σύμφωνα με την οποία η έλλειψη κλιματισμού και η επιδιόρθωση των βλαβών που εντοπίζονται στα σχετικά συστήματα, οφείλεται στις «δραματικές ελλείψεις ανταλλακτικών και εξειδικευμένου προσωπικού», που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, συνολικά, στη συντήρηση των συρμών. Όπως τονίζεται, μάλιστα, «η διοίκηση της Εταιρείας, αντί να φροντίσει να αποκατασταθούν οι ελλείψεις και να επιδιορθωθούν οι βλάβες, προχωρά σε εμβαλωματικές λύσεις δρομολογώντας στη γραμμή 1 συρμούς του μετρό, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για υπόγειο δίκτυο και ως εκ τούτου διαθέτουν μικρά παράθυρα και καθόλου κλιματισμό».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες βρίσκονται σε διαρκή απαξίωση και ρωτούν τον Κ. Καραμανλή για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στον κλιματισμό των συρμών και την ασφαλή μετακίνηση και εργασία επιβατών και εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ., αντίστοιχα, τις πρωτοβουλίες που θα λάβει για την επίλυση του μείζονος ζητήματος της έλλειψης ανταλλακτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και για τις -ως τώρα- ευθύνες της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v