Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Έμφαση στην καθημερινότητα με αιχμή την ψηφιοποίηση

Μεταρρυθμίσεις και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, οι προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου. Συνεδριάζει σήμερα το τελευταίο -πριν τις ολιγοήμερες διακοπές- υπουργικό συμβούλιο.

Κυβέρνηση: Έμφαση στην καθημερινότητα με αιχμή την ψηφιοποίηση

Με αιχμή του δόρατος την ψηφιοποίηση του κράτους και τα αποτελέσματα των δράσεων του αρμόδιου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πορεύεται η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες. Η διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των πολιτών, μέσω των τεχνολογικών εφαρμογών που αναπτύχθηκαν ιδίως επί πανδημίας και προωθούνται στην κοινωνία κατά την τελευταία διετία, όπως έχει διαπιστωθεί, βαθμολογείται θετικά από τους πολίτες και δίνει πόντους στην κυβερνώσα παράταξη ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Άλλωστε, γενικότερα τα ζητήματα της καθημερινότητας γνωρίζουν καλά στο Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι κομβικά για τη λαϊκή ετυμηγορία και σε αυτά επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά τη φιλοσοφία της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή παρουσία του στην παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης. Παρουσία των συναρμόδιων υπουργών Κυριάκου Πιερρακάκη, Κώστα Καραμανλή και Τάκη Θεοδωρικάκου, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην «ψηφιακή επανάσταση», με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του.

Αυτή την κατευθυντήρια γραμμή αλλά και ευρύτερα τη στρατηγική του επόμενου διαστήματος, με φόντο το μεταρρυθμιστικό έργο των επόμενων μηνών, θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στους υπουργούς του, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, του τελευταίου πριν από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές.

Ο πρωθυπουργός θα προτρέψει τα μέλη της κυβέρνησης στη διάρκεια του προεκλογικού «μαραθωνίου» να συνεχίζουν, με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, το προγραμματισμένο έργο, αλλά και να επικοινωνήσουν αυτό στις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου θα βρεθούν τα επόμενες μέρες. «Από την αρχή της θητείας μας, είμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι και την ύστατη ώρα», σημειώνει συνομιλητής του πρωθυπουργού, ο οποίος -υπενθυμίζεται- πρόσφατα έβαλε φρένο στα σενάρια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθησυχάζοντας κάθε… ενδιαφερόμενο, προκειμένου να επικεντρωθούν άπαντες αποκλειστικά και μόνο στο χαρτοφυλάκιό τους.

Τα νομοσχέδια

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι άξονες της εκπαιδευτικής πολιτικής, από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη η εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Επίσης, από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα το νομοσχέδιο για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά το νομοσχέδιο για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» και από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη η νομοθετική πρωτοβουλία για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σκοπεύει να συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις στην Περιφέρεια και εντός του Αυγούστου, στην προσπάθειά του να διατηρήσει την επαφή του με την κοινωνία. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Κεφαλονιά, ενώ υπάρχει η σκέψη να επισκεφθεί την πυρόπληκτη Λέσβο και το Ρέθυμνο, που επίσης κτυπήθηκε από τις πυρκαγιές.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ποιος αντέχει τον πολιτικό μαραθώνιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στην πρόσφατη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v