Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού

Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» αλλά για ευαίσθητα στοιχεία, τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Οικονόμου: Αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του πρωθυπουργού

Μετά τις οργισμένες παρεμβάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Αλέξη Τσίπρα, για τα υπονοούμενα που άφησε περί την ιδιωτική ζωή του πρώτου ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, υπήρξε απάντηση τόσο από τη ΝΔ όσο και από την κυβέρνηση.

Ο κ.Ρωμανός υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκαν όσα είπε διότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε προσωπικά δεδομένα του κ.Ανδρουλάκη.

Η δήλωση του:

«Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο.
Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Ότι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Άρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!

Ουδέποτε μίλησα για «προσωπικά δεδομένα» παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν.

Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση. Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου”.

Οικονόμου: Αθλιότητες σε βάρος του πρωθυπουργού

Στην ανάγκη διερεύνησης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων επικέντρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα όσα είπε και δήλωσε ο κ.Ρωμανός.

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του», σημείωσε ο κ.Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v