Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου

«Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του για παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου

Για επαναφορά θεωριών “εσωτερικών εχθρών” κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να δικαιολογήσουν "την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει”.

Την αφορμή έδωσαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Χαράλαμπου Αθανασίου, καλώντας τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Αλλιώς, όπως σημειώνει, θα αποδείξει ότι “ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων”.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

"Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις".

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v