Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν είναι σε γνώση κυβέρνησης-πρωθυπουργού άλλη παρακολούθηση πολιτικού

Για την εξεταστική επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν θα ευτελίσουμε τη διαδικασία με παράλληλα αιτήματα. Θα ακουστεί η άποψη προσώπων από προηγούμενα χρόνια». Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Δεν είναι σε γνώση κυβέρνησης-πρωθυπουργού άλλη παρακολούθηση πολιτικού

«Δεν είναι σε γνώση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση τηλεφώνου πολιτικού προσώπου». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι οι ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν προμηθεύτηκαν ούτε χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά (Predator) και τόνισε ότι η Κυβέρνηση «δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά στο ζήτημα. Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε θα είναι θεσμικός και όχι με γνώμονα το κομματικό συμφέρον, θέλουμε πλήρη αποσαφήνιση της υπόθεσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αρκετές φορές σε «υπηρεσιακή αστοχία», τόνισε ότι αν ο πρωθυπουργός γνώριζε, η υπόθεση θα είχε άλλη διαχείριση και σημείωσε ότι «η ανεξάρτητη εισαγγελική λειτουργός αποφάσισε και κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο του νόμου που ισχύει». Όπως είπε, δεν υπάρχει αμφιβολία για τη νομιμότητα της επισύνδεσης τηλεφώνου και παρέπεμψε οποιονδήποτε θέλει «να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να το διερευνήσει».

Αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «η ΝΔ θα τιμήσει την απόφασή της να δίνεται στην κοινοβουλευτική μειοψηφία η δυνατότητα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Δεν θα ευτελίσουμε τη διαδικασία με παράλληλα αιτήματα, αλλά αυτονόητο είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί η άποψη και προσώπων από τα προηγούμενα χρόνια», θέτοντας ζήτημα επέκτασης του χρόνου της έρευνας.

«Δεν νοείται αξιολόγηση του μεμονωμένου περιστατικού χωρίς να γίνεται έρευνα των συστημικών και διαχρονικών παθογενειών», ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι η Κυβέρνηση δεν μπαίνει στη λογική των συμψηφισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάποιο επίσημο αίτημα από θεσμό της Ε.Ε. στην Κυβέρνηση για εξηγήσεις επί του θέματος, σημείωσε πάντως ότι «οποιαδήποτε διευκρίνιση ζητείται, προφανώς θα δίνεται. Άλλωστε, πρώτοι εμείς θέλουμε να μην υπάρχει καμία σκιά στο ζήτημα».

«Δύσκολος χειμώνας»

Αναφορικά με τα ενεργειακά, αναγνώρισε πως ο χειμώνας που έρχεται «θα είναι δύσκολος» λόγω της εκτόξευσης των τιμών, ωστόσο η κυβέρνηση «δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση μοιρολατρικά, αλλά στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις… Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας αντοχών, η κυβέρνηση, ακολουθώντας σώφρονα πολιτική, ειδικά για την ενέργεια, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μετριάσει το αποτύπωμα των αυξήσεων».

Ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, εκμεταλλευόμενη τη δυστυχία ανθρώπων. «Οι ελληνικές αρχές σώζουν ανθρώπινες ζωές και ακολουθούν μια πολιτική αυστηρή αλλά δίκαιη, υπερασπιζόμενες τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε να βιώσει ξανά η πατρίδα όσα ζήσαμε στην περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης, δεν θα ξαναζήσουμε Μόριες και Ειδομένες». Η χώρα μας, όπως είπε, «είναι ανυποχώρητη όσον αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών, αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη». Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη.

Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη.

Τέλος, από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Πήρε κάποια απάντηση;

Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο.

Οικονόμου: Στον ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνουν

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης
ή κατά την πάγια τακτική τους διαστρεβλώνουν», αναφέρει ανάρτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v