Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Ανδρουλάκης: Παρακρατικός μηχανισμός ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία

"Καλώ τον πρωθυπουργό να πει αύριο δημόσια ποιος ήταν ο λόγος που με καθιστούσε εθνικό κίνδυνο από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία της παράταξης”. “Δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός”. Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Ανδρουλάκης: Παρακρατικός μηχανισμός ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία

Με σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό αλλά και τήρηση των “ίσων αποστάσεων” απέναντι σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική παρακολούθηση του, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Επέλεξε δε, την εν λόγω συνεδρίαση προκειμένου να θέσει τα ερωτήματα στον κ. Μητσοτάκη εν όψει της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που θα γίνει αύριο στη Βουλή.
Κι αυτό διότι ο ίδιος δεν είναι βουλευτής και, συνεπώς, το κόμμα του θα το εκπροσωπήσει στην Ολομέλεια ο επικεφαλής της Κ.Ο., Μιχάλης Κατρίνης.

"Καλώ τον πρωθυπουργό να πει αύριο δημόσια ποιος ήταν ο λόγος που με καθιστούσε εθνικό κίνδυνο από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία της παράταξης; Γιατί σταμάτησε η παρακολούθησή του όταν εξελέγην πρόεδρος; Έπαψα να αποτελώ εθνικό κίνδυνο;”, τόνισε δηκτικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως αρχικά έγινε προσπάθεια παγίδευσης του από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και όταν αυτή απέτυχε, μπήκε στην τρίμηνη παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

“Δεν οφείλει η ΕΥΠ να ψάξει να μας πει ποιος έχει στην Ελλάδα το Predator και το χρησιμοποιεί για να εκβιάζει;”, πρόσθεσε.

Επισημαίνοντας ότι στη διάρκεια της τρίμηνης παρακολούθησής του από την ΕΥΠ “παρακολουθούνταν μία ολόκληρη παράταξη, εσείς εδώ που μιλούσαμε κάθε ημέρα”.

Και συνέχισε:

- Ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από ηγεσία ΝΔ ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, του χεριού της. Αλλά το σχέδιο της απέτυχε παταγωδώς.

- Οι παραιτήσεις των δύο (σ.σ. Κοντολέοντος και Δημητράδη) δεν μπορούν να κρύψουν τις προσωπικές και αμετάθετες ευθύνες του πρωθυπουργού.

- Κύριε Μητσοτάκη, είστε ένας πρωθυπουργός που παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

- Βαφτίσατε “νόμιμο λάθος” την παραβίαση του Συντάγματος, θέλατε να έλθω μόνος μου να ενημερωθώ, να μου ψιθυρίσετε στο αυτί γιατί ήμουν σε παρακολούθηση, δηλαδή να παρανομήσω. Δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης.

- Αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής ώστε να έχω πρόσβαση και αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδρύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, σήμερα δεν θα γνωρίζαμε τίποτα.

- Κάποιοι βάζουν διλήμματα τις τελευταίες ημέρες, σταθερότητα ή σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δίκαιου; Μα, αυτές είναι έννοιες που συνδέονται.

- Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε πρόβλημα να κραδαίνει πρωτοσέλιδα εφημερίδων που τώρα καταγγέλλει.Το φιλελεύθερο προσωπείο του καταρρέει.

Να βγει η αλήθεια για τις παρακολουθήσεις στο φως πριν από τις εκλογές ώστε να ξέρει ο λαός τι θα ψηφίσει.

Δεν είμαι πρόθυμος εταίρος κανενός

Τηρώντας την τακτική των “ίσων αποστάσεων”, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “ακολουθεί κατά γράμμα τις τακτικές Τσίπρα-Καμμένου”, λέγοντας εμφατικά: “Δεν έρχομαι εγώ πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, οι δικές σας πρακτικές μοιάζουν με εκείνες του 2015-2019”.

Προβάλλοντας εκ νέου δε, την αρχή της πολιτικής αυτονομίας, πρόσθεσε: “Μέχρι προχθές, για τον ΣΥΡΙΖΑ ήμουν πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη. Τι έχει να πει τώρα που αποδεικνύεται ότι ήμουν στόχος του; Ότι είχε πάλι αυταπάτες;”.

Και κατέληξε: “Δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός. Καταγγέλλουμε όποιον καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, είτε από Τσίπρα-Καμμένο είτε από Μητσοτάκη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v