Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε επιτελικό παρακράτος

«Καλώ τον Κ. Μητσοτάκη να εγκρίνει την άρση του απορρήτου, να αποκαλυφθεί ο λόγος της παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ», τόνισε στην ομιλία για την 48η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε επιτελικό παρακράτος

«Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε επιτελικό παρακράτος», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο, κλείνοντας τις εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη και τα 48α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλω καμία ενημέρωση στο αυτί, θέλω θεσμική ενημέρωση. Δεν θα γίνω σε καμία περίπτωση συμμέτοχος στις παρανομίες τους», δήλωσε αναφερόμενος -όπως αναμενόταν- στην υπόθεση των υποκλοπών εις βάρος του.

«Προχθές στη Βουλή παρέλασαν μια σειρά πρόσωπα και κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο. Τι είναι η ΕΥΠ; Είναι κράτος εν κράτει που δεν ελέγχει κανείς;» αναρωτήθηκε.

«Καλώ τον Κ. Μητσοτάκη να εγκρίνει την άρση του απορρήτου, να αποκαλυφθεί ο λόγος της παρακολούθησης από την ΕΥΠ», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Δεν θα αφήσω κανέναν να ρίξει σκιά στην πολιτική μου διαδρομή».

Οπως επισήμανε, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και συμπλήρωσε: «Μητσοτάκης και Τσίπρας επιθυμούν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη να γυρίζει σελίδα.

Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας του κόμαμτος: «Το δικό μας στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε για να διαχειριστούμε απλώς τις υπάρχουσες δομές εξουσίας. Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό».

Όπως ανέφερε, «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορικής του διαδρομής για να ανοίξει νέο δρόμο ελπίδας για τη χώρα».

«Δεν αξίζει η πατρίδα μας να μετεωρίζεται από την κυβέρνηση που όλοι έψαχναν τον κολλητό του κ. Τσίπρα, στην κυβέρνηση που όλοι ψάχνουν τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

«Το φακέλωμα και το "ελάτε στο τμήμα να ενημερωθείτε για υπόθεσή σας" σταμάτησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, γι' αυτό δεν ανέχομαι να μου ψιθυρίσουν στο αυτί».

Ζήτησε από τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπράξουν σ' ένα μέτωπο θωράκισης των θεσμών. «Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σ' έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό, όπου όλο το πολιτικό σύστημα, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορούσαν να τεθούν υπό παρακολούθηση, χωρίς ποτέ να μάθουμε τον λόγο, σύμφωνα με το θεώρημα του κ. Μητσοτάκη».

Υπερασπίστηκε τις σταθερές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι δεν δέχεται να του κουνούν το δάκτυλο, ενώ μια φράση του ερμηνεύτηκε ως ευθεία αιχμή στον βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν.

«Όποιος δεν σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν χωράει στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό μιας σειράς ζητημάτων, όπως η υγεία, το δημογραφικό, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και η αύξηση των τιμών του ρεύματος.

Σημείωσε παράλληλα ότι χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη, έτοιμη και θωρακισμένη απέναντι στην εξωτερική απειλή, με τη δημιουργία ευρωστρατού που θα προφυλάσσει την Ένωση. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια Ευρώπη των λαών για να απαντά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v