Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ξεκινά το τριήμερο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το πλαίσιο και ο στόχος της κεντρικής ομιλίας στη σκιά της υπόθεσης των υποκλοπών. Ποια μέτρα θα ανακοινώσει.

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Με τη σημερινή άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά το κυβερνητικό τριήμερο στη συμπρωτεύουσα ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα κορυφωθεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου ενώπιον των παραγωγικών φορέων και με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδόν έτοιμη και σήμερα αναμένεται να μπουν από τον ίδιο οι τελευταίες πινελιές, πριν από την αναχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, στη σκιά της απόπειρας τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και της ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως τις προσεχείς εκλογές, καθώς και τους στόχους του «για την Ελλάδα της επόμενης μέρας και της επόμενης κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας».

Είναι, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «μια ευκαιρία απολογισμού του έργου που συντελέστηκε το προηγούμενο έτος και παρουσίασης του σχεδίου μας -ειδικά φέτος- όχι μόνο για το επόμενο έτος αλλά για το μέλλον».

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία -όπως λένε στο πρωθυπουργικό γραφείο- μαζί με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, «θα μας επιτρέψουν να υποστούμε τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Θετικό αφήγημα

Παράλληλα, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα επιμείνει στο θετικό αφήγημα και στις προοπτικές που έχουν σχηματιστεί για τη χώρα, παρά τις αλλεπάλληλες έκτακτες κρίσεις που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, με τη «συνετή πολιτική» και εντός των επιτρεπτών δημοσιονομικών περιθωρίων.

Υπό το πρίσμα αυτό, αλλά και με φόντο τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την προετοιμασία για τον δύσκολο χειμώνα, έχει καταρτίσει το -τελευταίο πριν από τις εκλογές- καλάθι παροχών με σκοπό τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την αύξηση των συντάξεων από 1/1/2023 και του κατώτατου μισθού, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, τη διεύρυνση του ποσού και των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και τη συνέχιση της ενίσχυσης για την ηλεκτρική ενέργεια και τα καύσιμα. Επίσης, τις επιταγές ενίσχυσης των πιο αδύναμων στρωμάτων, τη μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων με 90 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ζωοτροφών, την επιδότηση ενοικίου και την εξεύρεση φτηνής στέγης για νέα ζευγάρια, με αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου.

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «βασιζόμενος στη γνώση της διεθνούς συγκυρίας, στην εθνική μας στρατηγική, στην οικονομική μας πολιτική, στο χτίσιμο πολιτικών και συμμαχιών με τις δυνάμεις του διεθνούς πολιτικού σκηνικού, θα δείξει στη ΔΕΘ τον ασφαλή δρόμο μέσω του οποίου η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πορευτούμε μέσα από τις Συμπληγάδες των κρίσεων. Γιατί ξέρουμε και πού πρέπει να πάμε και το πώς θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v