Η βασική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αναδείξει τα «δυνατά» κυβερνητικά σημεία και να άρει τις αβεβαιότητες. Μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και μόνιμου χαρακτήρα. Τα στοιχήματα του μέλλοντος και «η Ελλάδα του 2030».

Η βασική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Με την εξαγγελία στοχευμένων μέτρων που θα αφορούν κυρίως τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους, την παράθεση των διλημμάτων της κάλπης για τις επόμενες εκλογές και την περιγραφή του σχεδιασμού του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο με τη σημερινή ομιλία του στο Βελλίδειο όσο και στην αυριανή συνέντευξη τύπου, θα επιδιώξει μέσω της ΔΕΘ τη φυγή της κυβέρνησής του προς τα εμπρός.

Σε μια στιγμή που η πίεση που δέχεται, λόγω της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αλλά και της ενεργειακής κρίσης, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη στιγμή κατά τα χρόνια της πρωθυπουργίας του, ο κ. Μητσοτάκης, στη διπλή του παρέμβαση με ένα ιδιαίτερα έντονο πολιτικό άρωμα, θα επιχειρήσει να αναδείξει τα δυνατά σημεία της Κυβέρνησης και να άρει τις όποιες αβεβαιότητες έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Με γνώμονα και την καθημερινότητα του πολίτη, ο πρωθυπουργός δεν έχει επιλέξει τυχαία τα περίπτερα της Έκθεσης που επισκέφθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων της. Πέρασε, μεταξύ άλλων, από αυτό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου είδε νέα οπλικά συστήματα και τον προσομοιωτή για τα F16, το περίπτερο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την έμφαση να δίνεται στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς και του Υπουργείου Υγείας όπου θα ενημερωθεί για το θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Δύο άξονες

Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα κινηθούν σε δύο άξονες:

  • Αφενός με τα μέτρα άμεσης ανακούφισης, όπως η συνέχιση της επιδότησης στο ρεύμα με κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, η διεύρυνση των δικαιούχων και του ποσού του επιδόματος θέρμανσης, η επιταγή της ακρίβειας και μια επιπλέον ενίσχυση για συνταξιούχους και πιο ευάλωτους πολίτες.
  • Αφετέρου, με τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως η αύξηση τω συντάξεων, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, το σχέδιο για τη φθηνή στέγη για τους νέους και η μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επικεντρωμένος στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, την κοινωνική προστασία, τη μείωση της ανεργίας, τους αναπτυξιακούς ρυθμούς παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και την προστασία των χαμηλών και μεσαίων οικονομικά στρωμάτων. Ταυτόχρονα θα προσδιορίσει τα στοιχήματα του μέλλοντος, με στόχο «την Ελλάδα του 2030» και θα τονίσει την ανάγκη σταθερότητας του τόπου και αποφυγής τυχόν περιπετειών, με την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Απάντηση θα δώσει και για το θέμα του εκλογικού νόμου και το ενδεχόμενο αυτός να αλλάξει και πάλι από την Κυβέρνηση. «Ο ελληνικός λαός θα δώσει τις λύσεις για όλα και θα απαντήσει στα διλήμματα», τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, θα μιλήσει για «σημαντικά πράγματα που θα απαντούν στις ανάγκες των πολιτών και στις προσδοκίες της κοινωνίας για τους καιρούς που ζούμε, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξωγενείς κρίσεις που έχουμε, στο δύσκολο Χειμώνα που προδιαγράφεται και για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Μέτρα και άμεσης εφαρμογής, άρα και ανακούφισης για όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου, αλλά και μέτρα πιο μόνιμα, αντιμετώπισης στρεβλώσεων, παθογενειών, ενίσχυσης του εισοδήματος. Μέτρα που είναι σε θέση η Κυβέρνηση αυτή να παρέχει στην ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v