Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού στη Δραπετσώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα συνεχίσουμε να αναπληρώνουμε τους καθηγητές και δασκάλους που φεύγουν με τακτικό ρυθμό», διαβεβαίωσε τους δασκάλους ο πρωθυπουργός ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές.

Στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού στη Δραπετσώνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας.

«Να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με χαρά, με υγεία, χωρίς τις περιπέτειες και τις αγωνίες της πανδημίας, σε ένα σχολείο το οποίο αλλάζει, εξελίσσεται και προσπαθούμε συνέχεια να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Με περισσότερους εκπαιδευτικούς, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια διορίσαμε σχεδόν 25.000 νέους εκπαιδευτικούς. Με διευρυμένο πρόγραμμα στο ολοήμερο σχολείο, τα μισά ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, για μεγάλη ανακούφιση για εργαζόμενους γονείς, αλλά μία ευκαιρία και για στο σχολείο να προσφέρει στα παιδιά μας νέες εμπειρίες και πρόσβαση σε νέες δεξιότητες. Με νέα προγράμματα σπουδών, με εργαστήρια σπουδών, προσπαθούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας, το σχολείο πιο ενδιαφέρον.

Και θέλω σε αυτή τη στιγμή να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας. Σε αυτούς οι οποίοι, στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσαρμόστηκαν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα στις επιταγές της τηλεκπαίδευσης, σε αυτούς που δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα παιδιά μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους δασκάλους, στα παιδιά και στους γονείς.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους γονείς και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχετε έναν ενεργό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον εθελοντικό ρόλο των γονέων και στην προσπάθεια την οποία καταβάλουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να βοηθήσουν την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να λύνονται μικρά και μεγάλα προβλήματα των σχολείων. Τέλος τα παιδιά μας και ειδικά στα πρωτάκια μας, να ευχηθώ να κρατάτε πάντα αυτό το ζεστό χαμόγελο. Και να θυμάστε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο γνώση, είναι πάνω απ’ όλα χαρά. Η χαρά της γνώσης είναι αυτή η οποία θα σας συνοδεύει, από εδώ και στο εξής, σε όλη σας τη διαδρομή», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Καλή σχολική χρονιά», ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά η εκπαίδευση, μετά από μία δεκαετία και πλέον, δέχεται στο δυναμικό της νέους εκπαιδευτικούς, με οργανική θέση, οι οποίοι θα απλοποιήσουν και θα ενισχύσουν παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία κάθε σχολείου. Η περίοδος της πανδημίας, έφερε σε εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας, όπως και στους γονείς, μία καινούρια πρόκληση: Τη μάθηση μέσω τηλεκπαίδευσης. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη η ταχύτητα με την οποία, ο εκπαιδευτικός κόσμος αφομοίωσε τη νέα πραγματικότητα και ανταποκρίθηκε πλήρως στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η ενίσχυση με ψηφιακό εξοπλισμό των εργαστηρίων σχολικών μονάδων αλλά και των εκπαιδευτικών και μαθητών, συμβαίνει κι αυτή έπειτα από μία 15ετία και πλέον. Σε μία εποχή λοιπόν έντονων πνευματικών, κοινωνικών, οικονομικών, τεχνολογικών, αλλά και υγειονομικών προκλήσεων καθίσταται παράγοντας στρατηγικής σημασίας το σύγχρονο σχολείο να διαμορφώνει ένα συγκεκριμένο όραμα, που να μπορεί να ανταποκριθεί σ’ έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο», ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου Σταύρος Κώστογλου.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι σημαντικό για εμάς, ότι επιλέξατε ένα σχολείο της πόλης» ανέφερε ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. «Σε αυτό το ταξίδι των παιδιών, κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς οφείλουμε -σήμερα είναι μέρα χαράς, από αύριο μιλάμε για προβλήματα, όχι από σήμερα- η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κεντρική Κυβέρνηση να είναι δίπλα στα παιδιά και σε αυτό το όμορφο ταξίδι τους», συμπλήρωσε ο κ. Βρεττάκος.

Ο Πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Διευθυντής του σχολείου Σταύρος Κώστογλου, ξεναγήθηκε στις αίθουσες και συνομίλησε με τους δασκάλους και τα παιδιά που μόλις είχαν παραλάβει τα βιβλία τους για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν στον τομέα της εκπαίδευσης. «Θα συνεχίσουμε να αναπληρώνουμε τους καθηγητές και δασκάλους που φεύγουν με τακτικό ρυθμό», τους διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

«Σε αυτή την περιοχή με πολλούς εργαζόμενους γονείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το νέο διευρυμένο ωράριο», σημείωσε από την πλευρά του ένας εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου με τον Πρωθυπουργός να τονίζει πως «η πρώτη εντολή που έδωσα στην Υπουργό είναι να δοθεί πλαίσιο ελευθερίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα που να φέρνει καλά αποτελέσματα αν δεν δώσει έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v