Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους γαλάζιους βουλευτές

Γιατί ο Πρωθυπουργός προσκαλεί στο Μαξίμου τα μέλη της Κ.Ο. της Ν.Δ. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια. Το μοντέλο του επιτελικού κράτους και η περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας.

Τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους γαλάζιους βουλευτές

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αιχμή του δόρατος στον δρόμο προς τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός, στον απόηχο της δυσάρεστης για την Κυβέρνηση υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών, πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήσεις με τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, με τους οποίους συζητά την τρέχουσα «καυτή» πολιτική επικαιρότητα, ανταλλάσσει απόψεις και τους παραθέτει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες.    

Και σε αυτά τα τετ α τετ, ο κ. Μητσοτάκης υποβαθμίζει το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, στο οποίο αφιερώνει λίγο χρόνο ενώπιον των βουλευτών του, μολονότι κάποιοι εξ αυτών (ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Ανδρέας Κουτσούμπας) έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη κυβερνητική γραμμή περί του απορρήτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη γνωστή, σταθερή επιχειρηματολογία του για το θέμα, είναι φειδωλός στις απόψεις του γι’ αυτό και συνιστά την προσοχή των γαλάζιων στελεχών σε άλλα, «πιο σοβαρά» ζητήματα, όπως η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.  

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτησή του σε πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «Οι υποκλοπές είναι μία δυσάρεστη υπόθεση που καλό ήταν να μην είχε συμβεί. Θα ρίξουμε άπλετο φως, τίποτε δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο. Είναι όμως παρωνυχίδα μπροστά στον χειμώνα που έρχεται. Εκεί θέλω να δώσετε τη βαρύτητά σας», είχε προτρέψει τους βορειοελλαδίτες βουλευτές και έτσι προτίθεται να συνεχίσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός έχει πει στους συνεργάτες του ότι θέλει κάποια στιγμή να συγκαλέσει και επισήμως την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο το βαρύ πρόγραμμά του δεν του έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να δρομολογήσει τη συνεδρίαση. Το πιο πιθανό είναι αυτή να λάβει χώρα μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Εντονότερα στο παιχνίδι»

Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναντάται κατ’ ιδίαν και ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και υφυπουργός παρ’ αυτώ, Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο της περαιτέρω γνωριμίας του με αυτούς. Μάλιστα χθες του βράδυ ο κος Μπρατάκος μαζί με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη παρέθεσε δείπνο σε 17 υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ σε γνωστή ταβέρνα στο Παγκράτι.  

Βούληση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι «να μπουν εντονότερα στο παιχνίδι» και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως συμβαίνει -σε άλλη διάσταση πάντως- και με τους υπουργούς, από τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «περισσότερη πολιτική λειτουργία» από εδώ και στο εξής.

Επ’ ουδενί πάντως δεν θεωρεί ότι το μοντέλο του επιτελικού κράτους απέτυχε: «Το επιτελικό κράτος θέτει ένα πλαίσιο που με τη σειρά του θέτει τους κανόνες που λειτουργεί μία κυβέρνηση. Αυτά δεν υπήρχαν στη χώρα μας... Η προσήλωσή μου σε αυτό που αποκαλούμε επιτελικό κράτος είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, υπερασπιζόμενος τις επιλογές του.

Όλο το βάρος η κυβερνώσα παράταξη θα το ρίξει στη στήριξη της κοινωνίας, μετά τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στο κόστος της ενέργειας και στην ακρίβεια. «Αν από κάτι διακρίνεται ουσιαστικά η Κυβέρνησή μας είναι το απόλυτο νοιάξιμο, η απόλυτη συνείδηση των δυσκολιών που περνάει η Πατρίδα, οι πολίτες και αυτό το αποδεικνύουμε με τα έργα μας, με τις πράξεις μας, με τις πολιτικές μας που κράτησαν τη χώρα όρθια σε πολύ δύσκολες συνθήκες και που εξακολουθούν να τη στηρίζουν», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Ό,τι ανακοινώνουμε, είναι καλά μετρημένο και σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του αλλά και σε ό,τι αφορά τις αντοχές της οικονομίας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v