Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή»

«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με γεωπολιτικό σεισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός συναντώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάλφρεντ Βέμπερ στην Κρήτη. Τι είπαν για ενεργειακή και οικονομική κρίση, και φυσικά για εκλογές.

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή»

«Η ΚΟ του ΕΛΚ επέλεξε την Κρήτη γι' αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση. Έχουμε να συζητήσουμε πολλά μεγάλα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η πολιτική μας οικογένεια, αλλά η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάλφρεντ Βέμπερ μετά από την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο.

«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με γεωπολιτικό σεισμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία. Προκαλεί επιπτώσεις στην ενεργειακή μας ασφάλεια, άνοδο τιμών και ενεργειακή κρίση, η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό της αέριο ως όπλο», συνέχισε.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρτογραφήσουμε τον δρόμο της κοινής ευρωπαϊκής μας αντίδρασης για να στηρίξουμε τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες. Πρόκειται για κοινωνικές ομάδες πολύ κοντά στην καρδιά του ΕΛΚ, που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε, επίσης, ότι με τον κ. Βέμπερ θα συζητήσει «όσα πετύχαμε στην Ελλάδα αυτά τα τρία χρόνια» από όταν ο ελληνικός λαός του έδωσε την ευθύνη της διακυβέρνησης. «Η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή, επειδή διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε φόρους, ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι καθώς εισερχόμαστε σε νέους εκλογικούς κύκλους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτή η ατζέντα είναι σημαντική για τις κοινωνίες. «Πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί. Η ΝΔ παρέχει πάντοτε τη στήριξη που το ΕΛΚ αναμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, από ένα από τα ισχυρότερα κόμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον χώρο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς», υπογράμμισε.

«Η Τουρκία εργαλειοποίησε μετανάστες και πρόσφυγες από τον Μάρτιο του 2020 και εμείς είμαστε δύναμη σταθερότητας σε μια ασταθή γεωπολιτική περιοχή. Θέσαμε την Τουρκία προ των ευθυνών της όσον αφορά τις πρακτικές εργαλειοποίησης μεταναστών και προσφύγων για τις δικές της γεωπολιτικές επιδιώξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, για την οικονομία είπε ότι η κυβέρνηση δημιούργησε ανάπτυξη και δουλειές για όλους τους Έλληνες. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο στην ευρωπαϊκή οικογένεια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πτώση της ανεργίας, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η κυβέρνηση σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Είπε επίσης ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2023 οι πολίτες θα ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι ήταν το 2019.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος και το υψηλό κόστος ζωής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και πως δεν αρκούν τα εθνικά προγράμματα αλλά χρειάζεται να πάρει αποφάσεις και η ΕΕ. Επ' αυτού υπενθύμισε την πρόταση της Ελλάδας μαζί με άλλες χώρες για τον ορισμό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που εισάγεται στην Ευρώπη. «Φοβάμαι ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα. Χρειάζονται ευρωπαϊκές απαντήσεις για το πώς θα συνεργαστούμε για το κόστος της ενέργειας που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο γεγονός για μας το ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα, στην Κρήτη», τόνισε ο Μάλφρεντ Βέμπερ, εξαίροντας την επιτυχή πορεία της Ελλάδας που άφησε πίσω της την κρίση.

«Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει πίσω τη φήμη της. Δεν είναι ο αδύναμος πυλώνας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά ο δυνατός πυλώνας χάρη στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v