Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του νερού

«Πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ», δήλωσε.

Παππάς: Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του νερού

«Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη και Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του νερού. Το Δʼ Τμήμα του Δικαστηρίου ακύρωσε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αττικής. Έναν διαγωνισμό από τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποκλείσει την ΕΥΔΑΠ».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, για την απόφαση του Δʼ Τμήματος του ΣτΕ που μπλοκάρει τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ).

«Πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ. Η νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας είναι μεγάλη», πρόσθεσε.

«Αποσοβήθηκε το ξεπούλημα του νερού, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η υποβάθμιση της ποιότητάς του. Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αποτύχει. Τα τελευταία 15 χρόνια 190 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v