Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

 Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε

Είναι μία από τις μεγαλύτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη, έργο χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Το σύνθημα «μπουλντόζες στο Ελληνικό» δεν χρειάζεται να ακουστεί ξανά.

Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε

Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου, καθώς ξεκινά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού, τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια των εργασιών. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη, έργο χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

Όπως είπε, διαπιστώνει ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές είναι εμφανείς. Το περίφημο σύνθημα για τις «μπουλντόζες του Ελληνικού» έχει ακουστεί πολλές φορές έως τώρα, παραδέχτηκε. Σήμερα δεν θα το επαναλάβω: τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε.

Μίλησε για τεράστια προβλήματα που έπρεπε να υπερβεί η κυβέρνηση, γραφειοκρατικά και νομικά. Ένα κουβάρι που πέτυχαν να ξετυλίξουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού, καθώς και η διοίκηση και τα στελέχη της Lamda Develοpment.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με την κυβέρνησή του το νερό μπήκε στο αυλάκι και κυλά ερμητικά. Θα συνεχίσει μέχρι να μετατραπεί ο χώρος σε ένα μοναδικό οικοσύστημα. Η πρωτεύουσα στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα, σημείωσε. Δημιουργείται ένας νέος πόλος έλξης για επισκέπτες από όλο τον πλανήτη, ένα υπόδειγμα αειφόρου ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επενδύσεις προχωρούν και έχουν στόχο την ανάπτυξη για όλους. To Μετρό έφτασε στον Πειραιά.

Αναφορά έκανε στην ακρίβεια και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες, εκτιμώντας ότι η παρούσα κρίση θα μετατραπεί σε μια εθνική επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v