Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Documento: Παγιδεύτηκαν με Predator η εισαγγελέας ΕΥΠ και ο αρχηγός ΕΛΑΣ

Νέα λίστα με ονόματα στα οποία περιλαμβάνονται υπουργοί, εισαγγελείς, αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, δημοσιεύει η εφημερίδα. Υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία για ψηφιακά ίχνη του παράνομου λογισμικού.

Documento: Παγιδεύτηκαν με Predator η εισαγγελέας ΕΥΠ και ο αρχηγός ΕΛΑΣ

Μια νέα λίστα με ονόματα που παρακολουθούνταν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator παρουσιάζει η εφημερίδα Documento την Κυριακή.

Όπως υποστηρίζει στη λίστα περιλαμβάνονται εισαγγελείς αλλά και πολιτικοί-μέλη της κυβέρνησης, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στα νύχια του Predator, κατά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ βρέθηκε μέχρι και η «ανέλεγκτη» εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου που έβαζε την υπογραφή της για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Υπό παρακολούθηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ήταν και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στα ονόματα που παρουσιάζει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της περιλαμβάνονται επίσης αυτά της Νίκης Κεραμέως, Γιάννη Οικονόμου, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιώργου Μυλωνάκη (γενικός γραμματέας της Βουλής), Τίνας Μεσσαροπούλου (σύζυγός του), Χρήστου Μπαρδάκη (επικεφαλής οικονομικής Εισαγγελίας), Γιώργου Σταμαδιάνου (γιός του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κ. Σταμαδιάνου), Βασίλη Ανδρικόπουλου (σύμβουλος Μητσοτάκη για θέματα Ανάπτυξης), Αλεξάνδρα Σδούκου (γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα διαθέτει στοιχεία και για τα ψηφιακά ίχνη του Predator. Γράφει ότι εντοπίστηκαν 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ο server, η κοινή IP και η πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v