Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marc: Μπροστά 8 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια.

Marc: Μπροστά 8 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8 μονάδων (από 8,7 έναν μήνα πριν) στη Νέα Δημοκρατία, με μικρές σχετικά μεταβολές στα ποσοστά, στο 32% (από 32,4%), αλλά και άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει στο 24% (από 23,7%), καταγράφουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc για τον ANT1.

Σχεδόν σταθερά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στο 11,3% (από 11,2%), το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 50,1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.

Όσον αφορά το πώς βλέπουν οι ερωτώμενοι την σύνθεση της κυβέρνησης, φαίνεται πως το 47,1% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με το 43,6% να πιστεύει σε συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Όσον αφορά στο πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, μόνο το 22% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα, με το 44,2% να πιστεύει πως θα ήταν χειρότερα.

Μεγάλη ανησυχία, έχουν οι πολίτες για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις προϊόντων, με το 83% να το θέτει μεγαλύτερο ζήτημα.

Τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά, έρχονται δεύτερα με 43,4% και η βία-εγκληματικότητα, στην τρίτη θέση με 39 ,4%

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρίσκεται στην 4η θέση, με το ποσοστό όμως όσων ανησυχούν να έχει μειωθεί μέσα σε ένα μήνα κατά 10 μονάδες, και να αγγίζει τώρα περίπου το 25%

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v