Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Αντιδημοκρατική εκτροπή η παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, τονίζει η Κουμουνδούρου. Για παρωδία από ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας σχετικές αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento.

Η εφημερίδα στο κυριακάτικο φύλλο της αποκαλύπτει 14 κοινά πρόσωπα στις λίστες ΕΥΠ και Predator, που καταδεικνύουν, όπως αναφέρει, τον ενιαίο εγκέφαλο.

Στη λίστα παρακολουθήσεων της ΕΥΠ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θοδωρής Λάγιος, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο Πρόεδρος ΕΕΑΑ Μιχάλης Οικονομάκης και το στέλεχος του ομίλου Mytilineos Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;

Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;

Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου:

Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας ;

Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος ;

Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Οικονόμου: Συνεχίζει τους αισώπειους μύθους ο κ. Βαξεβάνης

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοσίευμα του Documento απαντά με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Οπως αναφέρει, «ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών.

Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία.

Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v