Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρίνης: Ζούμε ημέρες του πατρός Μητσοτάκη, αλλά τώρα έχουν λόγο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

Παροπλίζετε την ΑΔΑΕ και της στερείτε τη δυνατότητά της να λειτουργεί ως αντίβαρο εξουσίας στην εκτελεστική αρχή. Αφήστε έξω από την υπόθεση τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατρίνης: Ζούμε ημέρες του πατρός Μητσοτάκη, αλλά τώρα έχουν λόγο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

«Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, η κυβέρνηση παροπλίζει την ΑΔΑΕ, η οποία προσπαθεί να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Της στερείτε τη δυνατότητά της να λειτουργεί ως αντίβαρο εξουσίας στην εκτελεστική αρχή».

Με τη φράση αυτή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε τη ρητή αντίθεση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση αδίκως αναζητεί συνενόχους. (σ.σ. Ο κ. Κατρίνης εκπροσωπεί το κόμμα του στη Βουλή καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής).

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων:

- Οι υπεύθυνοι των εταιρειών Krikel (Γιάννης Λαβράνος) και Intellexa (Φέλιξ Μπίτζιος) που εμπορεύονται το Predator περιφρόνησαν τη Βουλή και αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Εξεταστική Επιτροπή. «Αυτοί που έχουν συγγενικές σχέσεις με την κυβέρνηση και αυτοί που πήραν άδεια από την κυβέρνηση να εμπορεύονται το Predator αρνούνται να έλθουν στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

- Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση, οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες, αλλά υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις και για ποινικές, τις οποίες οφείλει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

- Ζούμε ημέρες του πατρός Μητσοτάκη, αλλά αυτή τη φορά έχουμε τη στήριξη από ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Τμήμα Πολιτικής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ευρω-Εξεταστική Επιτροπή (PEGA).

- Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, η κυβέρνηση παροπλίζει την ΑΔΑΕ, η οποία προσπαθεί να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Της στερείται η δυνατότητά της να λειτουργεί ως αντίβαρο εξουσίας στην εκτελεστική αρχή.

Για το ν/σχ αδίκως ζητάτε συνενόχους, απορώ γιατί ο πρωθυπουργός ζητά από το ΠΑΣΟΚ στήριξη. Όλοι σχεδόν οι φορείς, έγκριτοι επιστήμονες, καθώς και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, εγείρουν ενστάσεις για το περιεχόμενό του.

Ποιος είναι ο λόγος να περάσουν τρία χρόνια για να ενημερωθεί όποιος νομίζει ότι έχει θιγεί; Ακυρώνετε τη Συνταγματική ιδιότητα ΑΔΑΕ να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο.

Ο κ. Κατρίνης απηύθυνε έκκληση, όπως είπε, στον πρωθυπουργό και στον πρώην πρωθυπουργό, να αφήσουν έξω από την υπόθεση τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v