Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Τεράστια πηγή ταλέντων οι Έλληνες της διασποράς

«Πολλοί νέοι ταλαντούχοι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Πιστεύω σε αυτό και πιστεύω στο μέλλον της Ελλάδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Τεράστια πηγή ταλέντων οι Έλληνες της διασποράς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία σημείωσε τα εξής: «Είμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση η οποία μέχρι πρότινος ήταν αδιανόητη. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει αναταραχές στην αγορά ενέργειας. Πολλές χώρες κατάφεραν να παραμείνουν ανθεκτικές. Είναι θέμα η αναπλήρωση του αερίου όταν σταματήσει η αναπλήρωση από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ βάζουν μεγάλο στοίχημα για την πράσινη τεχνολογία και το κάνουν με έναν τρόπο που βασίζεται στις αρχές του προστατευτισμού. Η Ευρώπη ίσως αισθανθεί μία πίεση στο κόστος ενέργειας και είναι δύσκολο να πείσεις μεγάλες εταιρείες να παράγουν στην Ευρώπη. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, οι ευρωπαϊκές εταιρείες να παραμείνουν στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ αυτό που κάνουν με την Κίνα δεν επηρεάζει διατλαντικούς εταίρους. Το επικοινώνησε και ο πρόεδρος Μακρόν στον πρόεδρο Μπάιντεν.

Πιστεύω ότι κινούμαστε προς ένα κόσμο όπου η παγκοσμιοποίηση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα, θα παραμείνει πιο αδύναμη. Η γεωπολιτική θα παίξει ρόλο και η στρατηγική αυτονομία θα γίνει όλο και πιο σημαντική. Χώρες με παραγωγική βάση όπως η Ελλάδα θα έχουν πολλές ευκαιρίες. Πχ φαρμακευτικά προϊόντα. Διαπιστώσαμε την εξάρτησή μας από την Κίνα. Πριν από 10 ημέρες ήμουν στην Τρίπολη όπου δύο μεγάλες επενδύσεις λαμβάνουν χώρα για την παραγωγή φαρμάκων. Υπάρχει ένας καλύτερος έλεγχος της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δεν αναζητούμε την πιο φθηνή περιοχή παραγωγής, αλλά την επαναφέρουμε στην Ελλάδα»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι οι καλύτερες. «Είμαι ευτυχής ότι και το ενδιαφέρον των Ελλήνων της διασποράς να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι αυξημένο. Δώσαμε τη δυνατότητα να ψηφίζουν, αλλά υπάρχουν περιορισμοί δυστυχώς. Αν δούμε πόσοι Έλληνες ή ελληνοαμερικανοί κατέχουν υψηλές θέσεις στις ΗΠΑ, θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο να πείσεις την ελληνοαμερικανή κοινότητα για τις αξίες της Ελλάδας. Έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις προσδοκίες, γνωρίζουμε πόσο ελκυστικό είναι να έρθουν στην χώρα. Καταφέραμε να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας και οι Έλληνες της διασποράς έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Και είναι τεράστια πηγή ταλέντων. Πολλοί νέοι ταλαντούχοι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Πιστεύω σε αυτό και πιστεύω στο μέλλον της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v