ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σκάνδαλο με εμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα

Η επιχείρηση του βουλευτή Φθιώτιδας εμφανίζεται να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου, από το καλοκαίρι του 2019, όταν και εξελέγη, μέχρι σήμερα. Πώς απαντά ο βουλευτής.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σκάνδαλο με εμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα

«Η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιχείρηση του βουλευτή Φθιώτιδας εμφανίζεται να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου, από το καλοκαίρι του 2019, όταν και εξελέγη, μέχρι σήμερα. 

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος. Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ. Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8.5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της.

Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους. Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το «ασυμβίβαστο». Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα. Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά ο Αθ. Χειμάρας

Δεν γνώριζε τα ασυμβίβαστα που απορρέουν από την ιδιότητα του βουλευτή και γι΄αυτό η επιχείρηση που διατηρεί εξακολουθεί να συνεργάζεται με το Δημόσιο.

Αυτή την απάντηση δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Θεμιστοκλής Χειμάρας, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento για τις συνεργασίες που έχει η επιχείρησή του με το Δημόσιο.

“Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας.

Γεγονός είναι, ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους Ο.Τ.Α.

Δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου”, σημειώνει στην ανακοίνωση του, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις ευθύνες σε συνεργάτες του.

Επισημαίνει ακόμα ότι η επιχείρησή του λειτουργεί από το 2006 “ως κατάστημα παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών-εκτυπώσεων και πώλησης γραφικής ύλης στο κέντρο της Λαμίας”.

Και παραδέχεται ότι ένα μέρος από τις πωλήσεις “προέρχεται από φορείς της αυτοδιοίκησης και δομές εκπαίδευσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συνεργασιών αυτών είναι αποτέλεσμα συμμετοχής μας σε δημόσιες ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v