Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον σχεδιασμό για τις κάλπες στήνει η Κυβέρνηση

Σήμερα η πρώτη σύσκεψη μετά τις γιορτές υπό τον πρωθυπουργό. Οι τρεις άξονες, το πρόγραμμα και η… Βόρεια Ελλάδα. Οι στοχευμένες περιοδείες και οι εξελίξεις στις υποκλοπές.

Τον σχεδιασμό για τις κάλπες στήνει η Κυβέρνηση

Με την ευρεία σύσκεψη -πρώτη μετά τις γιορτές- που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές της άνοιξης.

Παρόντων και κορυφαίων κομματικών στελεχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα χαράξουν τον σχεδιασμό του επόμενου τριμήνου, τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και τη στρατηγική με την οποία θα πορευτούν στον δρόμο προς τις κάλπες. Η καθημερινότητα και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα βρεθούν στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, η οποία θα ξεδιπλωθεί σε τρεις άξονες: εκτενή απολογισμό του έργου της τελευταίας τετραετίας, σύγκριση με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και περιγραφή του οράματος και των στόχων για την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στην Πειραιώς υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον Γραμματέα Προγράμματος Χάρη Θεοχάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν στο μικροσκόπιο τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τα οποία δείχνουν την απήχηση της ΝΔ να είναι μικρότερη στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, με αρκετούς ψηφοφόρους της να κινούνται δεξιότερα, είτε προς την Ελληνική Λύση είτε προς τους Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη.

Είναι ένας από τους «πονοκεφάλους» τους οποίους καλείται να αντιμετωπίσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ενώ δεν είναι τυχαία και η απόφαση ο κ. Μητσοτάκης να περιοδεύσει το επόμενο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) και στη Θράκη (Ροδόπη και Αλεξανδρούπολη). Από κοντά η Θεσσαλία (Λάρισα) και η Ήπειρος (Ιωάννινα), επόμενοι σταθμοί των επισκέψεών του στην Περιφέρεια, την ίδια ώρα που θα πυκνώσουν και οι στοχευμένες περιοδείες του σε γειτονιές της Αττικής.  

Νομοθετικό έργο

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία, δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή έργου από τους υπουργούς του μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας τους. Ειδικά το νομοθετικό έργο αναμένεται να είναι έντονο (υπερψήφιση 30 νομοσχεδίων έχει θέσει ως στόχο το Μέγαρο Μαξίμου για το επόμενο διάστημα) και οι απαιτήσεις υψηλές. «Η κυβέρνηση δεν κατεβάζει μολύβια, προχωράει σε παρεμβάσεις, συνεχίζει το έργο της, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις, έχει μπροστά της νομοθετικό προγραμματισμό για τους επόμενους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά (στο Πρώτο Πρόγραμμα) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Την ίδια ώρα, στην Κυβέρνηση παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών, μετά και τη χθεσινή είδηση για τη σύσταση Ομάδας Ελέγχου της ΑΔΑΕ, η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των παρόχων τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, COSMOTE, Vodafone και Wind Hellas, καθώς και σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη. Στόχος, να ελεγχθεί αν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών. Για το θέμα, στο Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπουν στην πάγια θέση τους ότι έχει επιληφθεί αυτού η Δικαιοσύνη, η οποία θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία. «Όταν κάποιος θέλει να μη μείνει καμία σκιά, αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από την ολιγοήμερη παύση λόγω των γιορτών, θα ξαναρχίσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v