Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κηδεία του τέως βασιλιά ο Αντώνης Σαμαράς

Μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θα βρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα, θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά ο Αντώνης Σαμαράς

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσει το «παρών» τη Δευτέρα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός θα είναι μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θα βρεθούν στην κηδεία και μάλιστα από τις 10:15 το πρωί στο παρεκκλήσει της Μητρόπολης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. 

Κουμουτσάκος: Γιατί θα παραστώ στην κηδεία του τέως βασιλιά

Τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται σοβαρά να παραστεί αύριο στην εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών περιγράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος «για την Ελλάδα, ο θεσμός της βασιλείας από το δημοψήφισμα του 1974 ανήκει στην Ιστορία και κρίνεται από την Ιστορία. Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους. Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους».

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Αριστερά δεν αναγνώρισε τη μετριοπαθή στάση της Κεντροδεξιάς. Ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική  συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί».

«Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά σκέπτομαι σοβαρά να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη. Και το σκέπτομαι ακόμα περισσότερο ως μια μικρή προσωπική απάντηση στην μικροψυχία της Αριστεράς που ποτέ δεν αναγνωρίζει τις δύσκολες αποφάσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας που  με θάρρος παίρνει σταθερά η ελληνική Κεντροδεξιά» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v