Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Τσίπρας: Γνωστοποιεί στη Βουλή τα ευρήματα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Θα ενημερώσει για τα ονόματα ο ίδιος αύριο από το βήμα της Ολομέλειας διότι «δεν ακολουθεί την οδό των διαρροών». Εισηγήσεις και για πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Ερωτηματικό για την εισαγγελική «απάντηση».

Α. Τσίπρας: Γνωστοποιεί στη Βουλή τα ευρήματα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Ο Αλέξης Τσίπρας θα γνωστοποιήσει αύριο, από το βήμα της Βουλής, το αποτέλεσμα των ερευνών που διενήργησε η ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις προσώπων από την ΕΥΠ.

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, δέχεται εισηγήσεις να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τη στάση “όλα στο σκοτάδι” που τήρησε όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθεια, τόσο της ΑΔΑΕ όσο και της αντιπολίτευσης, “να πέσει φως” στο θέμα των υποκλοπών.

Όπως προκύπτει, ο κ. Τσίπρας δεν επιλέγει την οδό των “διαρροών” για να γίνει γνωστό το περιεχόμενο του φακέλου που του παρέδωσε ο πρόεδρος της Αρχής, Χρήστος Ράμμος, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, “θα ήταν πολύ εύκολο για τον Τσίπρα να κάνει διαρροές, δεδομένου ότι ο κ. Ράμμος έστειλε επιστολή με τα στοιχεία στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και, άρα, δεν θα ήταν εύκολο να χρεωθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση τα στοιχεία”.

Αλλά, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, “επιλέγει ‘το φως’ και τη μετωπική σύγκρουση τόσο με την κυβέρνηση όσο και με δικαστικές αρχές που έχουν ήδη επιχειρήσει να μπλοκάρουν το έργο της ΑΔΑΕ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράμμος εφήρμοσε το άρθρο 8 του νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με αυτό, “ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Δικαιοσύνης”.

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, αυτό ήταν το νόημα του “ελάτε να με συλλάβετε” που είχε πει ο κ. Τσίπρας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μετά την περίφημη γνωμοδότηση με την οποία δεν επέτρεπε την ενημέρωση από τον κ.Ράμμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v