Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα Θεοδωρικάκου για επίορκους αστυνομικούς, παρέμβαση Ντογιάκου

Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας, μετά από δημοσίευμα, το οποίο αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην Εισαγγελία Αθηνών. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek mafia.

Ερευνα Θεοδωρικάκου για επίορκους αστυνομικούς, παρέμβαση Ντογιάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος (φωτο), μετά από δημοσίευμα που κάνει λόγο για επίορκους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, διέταξε έρευνα αναφορικά με σχέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ με τη μαφία της νύχτας. 

Το επίμαχο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συνομιλίες αυτές εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το οποίο αναφέρεται σε διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύκτας.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον κ. Ελευθεριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, σ' έναν τακτικό και σ΄ έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, όπως είναι Viber και Whats App, δολοφονηθέντων μετά από συμβόλαια θανάτου και ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Τέλος, μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών".

Σπίρτζης: Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχίζει να κάνει τον ανίδεο για τη Greek mafia

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέδειξε για μια ακόμη φορά την μεγάλη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛΑΣ με την αποκάλυψη ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας, που βρέθηκαν σε συσκευές κινητών τηλεφώνων υπό διερεύνηση υποθέσεων».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη.

«Είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα η υπόθεση της Greek mafia, που αποκαλύφθηκε και στάλθηκε στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα ο κ Θεοδωρικάκος παρίστανε τον ανίδεο για τον κατηγορούμενο ανώτατο αξιωματικό κ. Δάβαλο που τοποθέτησε Δντη Ασφαλείας Αττικής. Σήμερα, μετά τις νέες αποκαλύψεις, ο κ. Θεοδωρικάκος ξανακάνει τον ανίδεο δίνοντας εντολή για άμεση έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων», προσθέτει.

«Μπορεί να μας ενημερώσει αν στις προ ημερών κρίσεις αναβάθμισε τον κ. Δάβαλο; Αν σήμερα είναι ενημερωμένος για την υπόθεση της Greek mafia; Αν ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτός από την προπαγάνδα, θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την ασφάλεια του πολίτη, τις ελάχιστες μέρες που έμειναν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v