Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με φόντο ΕΛ.ΑΣ. - Θεοδωρικάκο η νέα κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Τα επίμαχα δημοσιεύματα και οι κινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τι απαντά στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του γιου του σε προ διετίας υπόθεση.

Με φόντο ΕΛ.ΑΣ. - Θεοδωρικάκο η νέα κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών και δη στο εσωτερικό της Αστυνομίας μεταφέρθηκε τα τελευταία 24ωρα η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σχετικά με «τις σχέσεις και τα συστήματα διαπλοκής, εξάρτησης, το πλέγμα συμφερόντων, αλλά και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό ότι απέστειλε το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, «σήκωσε» το θέμα, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστική» την προσπάθεια του υπουργού «να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε καν για τα ευρήματα υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της με τη μαφία», καλώντας τον να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κίνησε, μέσω της Δικαιοσύνης, τη διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης, η οποία πάντως περιλαμβάνει και «ύποπτες δραστηριότητες» και επικοινωνία μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενα πρόσωπα από το 2018, επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Τόσο γι’ αυτά, πάντως, όσο και για όσα αποκαλύφθηκαν ότι έγιναν επί της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωρικάκος επιμένει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση. Μάλιστα, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προχώρησε σε καταγγελίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. «Τα αποτελέσματα αυτής της υπηρεσίας τους τελευταίους μήνες είναι πενιχρά. Προσωπικά θα ήθελα να έχουν διαλευκανθεί περισσότερες υποθέσεις διαφθοράς», είπε στην τοποθέτησή του, κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, συμπληρώνοντας: «Δεν έχω ενημέρωση προσωπικά από τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας. Εκεί υπήρχε ένα στεγανό για τις υποθέσεις».

Δημοσίευση φωτογραφιών

Ταυτόχρονα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Documentonews.gr, ενέπλεξε τον κ. Θεοδωρικάκο και σε άλλη υπόθεση, αναφέροντας πως «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε επισήμως στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Καραμαλάκης συγκάλυψε υπόθεση με ναρκωτικά πριν από δύο περίπου χρόνια, που αφορούσε μέλος της οικογένειας του υπουργού». Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου (τον γιο του), που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας» και κατήγγειλε, ως υπαίτιο, «τον αξιωματικό της Αστυνομίας που το ίδιο βράδυ αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται αξιωματικός που επίσης αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα», τόνισε ο υπουργός.

Μετά και τη χθεσινή δημοσίευση φωτογραφιών με ναρκωτικά από το Mega, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να διαθέτει ο αξιωματικός που κατήγγειλε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να μην προχωρήσει η υπόθεση, ο υπουργός επανήλθε, αναφερόμενος σε «ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα αξιωματικού». Διευκρίνισε μάλιστα εκ νέου ότι «και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη».

Θέση στο θέμα πήρε και ο κ. Καραμαλάκης, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v