Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Μονομέτωπος αγώνας απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη

Ομιλία στη Θεσσαλονίκη με νέα πρό(σ)κληση στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Tι υποσχέθηκε και τι παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης. “Παρά τα λάθη και τις αστοχίες, ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση, δεν μας βρήκαν ούτε ένα λεκέ”. Η απάντηση Οικονόμου.

Τσίπρας: Μονομέτωπος αγώνας απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη

“Η πρόσκλησή μας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη. Ούτε την κριτική τους προς εμάς ζητάμε να υποστείλουν - όπως δεν την υποστείλαμε και εμείς προς αυτούς - ούτε είμαστε εμείς αυτοί που διανοηθήκαμε να τους απειλήσουμε ή να τους εκβιάσουμε, όπως αποδεδειγμένα έκανε η ΝΔ.
Επαναλαμβάνω με όση δύναμη έχω και από εδώ, από την Θεσσαλονίκη: Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη”.

Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε από τη Θεσσαλονίκη, εκ νέου, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αν και χωρίς να το κατονομάσει, θέτοντας τον βασικό εκλογικό στόχο: καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής και σχηματισμός κυβέρνηση συνεργασίαςς των προοδευτικών δυνάμεων.

“Εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα, δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στη ιστορία και απέναντι στον ελληνικό λαό”, πρόσθεσε με έμφαση, διαβεβαιώνοντας:

“Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Μάθαμε, από τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, ακόμα και από τις αστοχίες και τα λάθη μας”.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη δέσμευση που παρουσίασε:

“Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι βαθιά δημοκρατική.

Θα κόψει αποφασιστικά τον ομφάλιο λώρο κόμματος και κράτους.

Θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

Θα έχει περισσότερες γυναίκες υπουργούς από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

Θα πλουτίσει τις γραμμές της με νέες και νέους, με ικανότητες και γνώσεις στο αντικείμενο τους και όχι με γόνους της πολιτικής ελίτ.

Θα έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

Θα πλαισιώνεται από επιστήμονες, ανθρώπους του Πολιτισμού, ανθρώπους της πρώτης γραμμής στην οικονομία και την κοινωνία”.

Τι υποσχέθηκε-τι παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στο το υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης και τι παραδίδει:

* Υποσχέθηκε καλούς μισθούς και διαλύει σταθερά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

* Υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και λεηλατεί σταθερά τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη με τον ΦΠΑ σταθερά υψηλό και τον πληθωρισμό σταθερά γύρω στο 10%

* Υποσχέθηκε καλές και καλοπληρωμένες δουλειές και έφερε κατάργηση του οχτάωρου και σταθερά απλήρωτες υπερωρίες.

* Υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και μειώνει σταθερά το πραγματικό της εισόδημα, αναγκάζοντάς τη να ζει με κουπόνια.

* Υποσχέθηκε στήριξη των συνταξιούχων και κατάργησε 13η σύνταξη, ενώ τους αφαίρεσε και τα αναδρομικά που δικαιούνται.

* Υποσχέθηκε ενίσχυση των επαγγελματιών και τους πνίγει σταθερά στα χρέη και τους πλειστηριασμούς.

* Υποσχέθηκε, από δω από τη ΔΕΘ, ότι δεν θα υπάρξει παρά μια ασήμαντη αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αμέσως μετά ξεπούλησε τη ΔΕΗ κι έδωσε το σύνθημα της αισχροκέρδειας.

* Υποσχέθηκε μείωση της εγκληματικότητας και έφερε τους εγκληματίες στην αστυνομία.

* Υποσχέθηκε κράτος δικαίου και σεβασμό στους θεσμούς και έφερε τις υποκλοπές και το παρακράτος στην ΕΥΠ.

Κάναμε λάθη αλλά ήμασταν οι πιο έντιμοι

Ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε, όπως κάνει σε όλες τις ομιλίες του, τις βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις ανά τομέα, υπό τον γενικό τίτλο “Δικαιοσύνη παντού”.

Δεν παρέλειψε την αυτοκριτική αναφορά στην θητεία της δικής του κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας όμως ότι παρά τις αστοχίες και τα λάθη δεν κυβέρνηση ανέντιμα.

Όπως είπε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό. Δεν ισχυρίζομαι ότι δε κάναμε λάθη, ότι δε πληρώσαμε αστοχίες. Ισχυρίζομαι όμως ότι ήμασταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Σεβαστήκαμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου.

Μας έβαλαν για χρόνια κάτω από το μεγεθυντικό τους φακό, κάτω από τον πιο εξονυχιστικό έλεγχο, και δεν βρήκαν ούτε ένα λεκέ, ούτε ένα στίγμα.

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με πολλή και έντιμη δουλειά.

Πετύχαμε μια συμφωνία ρύθμισης του δημόσιου χρέους, χάρη στην οποία η ελληνική οικονομία παραμένει σήμερα ζωντανή.

Αφήσαμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σήμερα στις αγορές χρήματος και όχι σε νέα μνημόνια.

Πετύχαμε να ωθήσουμε και πάλι την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και ρεκόρ δωδεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις, τη χρονιά που βγήκαμε από τα μνημόνια”.

Οικονόμου: Όσα ασύδοτα τάζει οδηγούν και πάλι στη διάλυση

Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της δικαιοσύνης μεσολαβεί πάντοτε μια άβυσσος. Όπως και το 2015, ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δικαιοσύνη και θα μοιράσει πολλή αδικία. Όσα ασύδοτα τάζει οδηγούν και πάλι στη διάλυση, την ανασφάλεια, τη θεσμική εκτροπή και τη χρεοκοπία, αναφέρει δήλωση-απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Οι πολίτες ξέρουν ότι οι ακατάσχετες υποσχέσεις του έχουν τόση αξία όση είχαν και τα εγκαίνια των μουσαμάδων που παρουσίαζε σαν Μέτρο Θεσσαλονίκης το 2018. Η διαφορά μας είναι ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς εμείς παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς ένα πλήρως λειτουργικό Μετρό, ενώ παράλληλα εκτελούνται άλλα 30 εμβληματικά έργα που αλλάζουν την πόλη. Το χειρότερο για εκείνον είναι ότι τη διαφορά αυτή την γνωρίζουν από προσωπική τους εμπειρία οι πολίτες.

ΥΓ: Το να φορά πατριωτικό και δημοκρατικό προσωπείο αυτός που ασυγχώρητα άφησε περιθώριο σε εθνικιστικές εξάρσεις περί τάχα «μακεδονικής» γλώσσας, αυτός που συγκυβέρνησε με εθνικολαϊκιστές, αυτός που δεν ψήφισε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και τις διεθνείς συμμαχίες ενίσχυσης της Πατρίδας, συνιστά θράσος απύθμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v