Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Ολα ανοιχτά για τη συμμετοχή της Σ. Νικολάου στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Τρίτη τελικά ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το σενάριο κυβέρνησης «ηττημένων». Πλήρης κάλυψη στον Γιάννη Μπρατάκο.

Οικονόμου: Ολα ανοιχτά για τη συμμετοχή της Σ. Νικολάου στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Από αύριο το απόγευμα για ορισμένα ΑΦΜ θα ανοίξει η πλατφόρμα για συμμετοχή των πολιτών στην κάρτα αγοράς (Market Pass). Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. «Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων», σημείωσε.

Αναφορικά με τη ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους καλλιτέχνες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της γι’ αυτά που μπορούσαν να γίνουν. Τα υπόλοιπα είναι εκτός συνταγματικής τάξης και προκαλούν αρνητικές αντανακλαστικές ενέργειες σε μια σειρά από άλλους κλάδους. Οι λύσεις πρέπει να είναι δίκαιες. Η ρύθμιση αντιμετωπίζει μια σειρά από παθογένειες που ταλανίζουν τον κλάδο από το 2003».

Σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σε συνδυασμό και με αυτήν στην Τουρκία, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως πρόκειται για «εξαιρετικά θετικό γεγονός. Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Η χώρα μας έχει φροντίσει με μια πολιτική ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας να είναι απόλυτα ασφαλής. Ο προσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής μας δεν αμφισβητείται». Για τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πολύ θετικό να συναντιέται ο κ. Μπλίνκεν με πολιτειακούς παράγοντες. Η στάση του κάθε κόμματος βεβαίως έχει καταγραφεί στο Κοινοβούλιο, είναι γνωστό ποιοι υπερψήφισαν την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ».

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφορικά με την πρώην γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, για μεγάλη οικονομική ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Οικονόμου δεν ξεκαθάρισε αν η κυρία Νικολάου θα είναι τελικά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Εύβοιας. «Η κυρία Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις. Ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί, θα γίνει ο έλεγχος που απαιτείται. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία», κατέληξε, με αφορμή και το γεγονός ότι η κυρία Νικολάου έχει ανακοινωθεί ήδη από τη ΝΔ.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε απόλυτα τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, τον οποίο ενέπλεξε η ίδια εφημερίδα σε ζήτημα μη καταβολής εργοδοτικών εισφορών. «Η ρύθμιση των εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ έχει γίνει από το 2019. Ο κ. Μπρατάκος έχει παραιτηθεί από το 2020. Η ρύθμιση εξυπηρετείται κανονικά από τότε μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα… Η κλήτευση από τη Δικαιοσύνη γίνεται βάσει της διαδικασίας, επειδή συνέπεσε να είναι διευθύνων σύμβουλος το 2019».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης «ηττημένων», ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι πολίτες με εκλογές και ψήφο διαμορφώνουν τελικά αποτελέσματα. Όλα όσα παρακολουθούμε μας επιτρέπουν να έχουμε την απόλυτη αισιοδοξία ότι η κοινωνία θα επιβραβεύσει την πολιτική μας. Είναι φανερό πως ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης στερείται θετικής πρότασης για την πατρίδα, το μόνο τους μέλημα είναι πώς θα εμποδίσουν τη ΝΔ να κυβερνήσει. Δεν κινούνται στο φως, αλλά στο παρασκήνιο με μυστικές, υπόγειες συναντήσεις. Οι πολίτες θα συγκρίνουν την αξιοπιστία όλων και θα αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θα οδηγήσει στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Σε ερώτηση για τον φόβο νέου προσφυγικού λόγω του σεισμού σε Τουρκία και Συρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η χώρα μας είναι συνεχώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα. Μέριμνα της διεθνούς κοινότητας είναι πώς θα βοηθηθούν οι άνθρωποι, ώστε να ανοικοδομηθεί η περιοχή τους και να παραμείνουν εκεί. Η χώρα μας έχει πάγια μια σταθερή, δίκαιη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική».

Τσαπανίδου σε Οικονόμου: Θα κρατήσετε την Σ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την συμμετοχή ή όχι της Σοφίας Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ζητά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά τις σχετικές του δηλώσεις σήμερα

Οπως δήλωσε η κα Τσαπανίδου, «ο κ. Οικονόμου οφείλει να αφήσει τα μισόλογα για υποψήφιους που επικυρώνονται στα πρωτοδικεία και να απαντήσει ξεκάθαρα:

Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;

Αν όχι οφείλει να την διαγράψει σήμερα κιόλας τόσο από τις λίστες των ψηφοδελτίων όσο και από αυτές του κόμματος της ΝΔ, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v